این روزها استفاده از تکنولوژی هایی مانند: موبایل، کامپیوتر، ماکروویو و … شیوع بسیاری یافته است. میدان های الکترومغناطیسی به صورت طبیعی در فضا وجود دارند، اما وسایل الکتریکی موجب افزایش این میدان های الکتریکی می شوند. تکنولوژی الکتریکی با توجه به تمام آسایش و کارگشایی خود، خطراتی را برای تمامی افراد علی الخصوص زنان باردار و کودکان دارد.
این مقاله به تایید سحر فرشادی، کارشناس مامایی رسیده است.
با گسترش فناوریهای ارتباطی امروزی مانند: گوشیهای تلفن همراه میزان سقطهای جنینی، ناباروری، سرطانها و … افزایش یافته اند.
بر اساس مطالعاتی که در آوریل ۲۰۱۷ توسط محققان اروپایی انجام شد، مادرانی که در دوران بارداری خود بیشترین استفاده از وسایل الکترونیکی همچون موبایل، لپ تاپ، تبلت، سیستمهای بلوتوثی، Wi-Fi را داشتهاند، کودکان شان به نسبت قابل توجهی بیشتر به عارضههایی نظیر استرس، سندرمهای ترس شبانه، اختلالات حرکتی، اختلالات خواب و اختلالات حافظه دچار بودند.
عوارض وای فای بر روی جنین
آلودگی امواج الکترومغناطیسی یکی از آلاینده های زیست محیطی است، که مواجهه با آن می تواند مخاطرات بیولوژیکی متعددی را برجای بگذارد. مطالعات بسیاری بر روی اثرات مخاطره آمیز امواج الکترومغناطیس بر روی سلامت جنین و سقط جنین صورت گرفته است. اگرچه نتایج این تحقیقات هنوز به طور قطعی قابل استناد نیست، اما این به معنی آن نمی باشد که استفاده از موبایل و اینترنت موبایل و یا وای فای به عنوان مولد های آلودگی الکترومغناطیسی برای جنین مخاطره آمیز نباشد.
در واقع یکی از عوامل سقط جنین، مربوط به زنانی میشود که در حوالی محل عبور برقهای فشار قوی و در کانون امواج مغناطیسی مانند وای فای زندگی میکنند. زنانی که دوران بارداری خود را در این شرایط سپری میکنند ممکن است با مشکلاتی در باروری، زایمان زودرس و وزن کم بچه مواجه شوند. حتی زنانی که قبل از بارداری در این موقعیت قرار دارند ممکن است در اثر آسیبهایی که این امواج بر روی رحم و تخمدان آنها میگذارد در آیند با مشکل باروری رو برو شوند.
جالب است بدانید که تنها وای فای بر سقط جنین تاثیر گذار نیست بلکه تمامی وسایل زندگی که ریموت کنترل دارند و با امواج مغناطیسی کار میکنند، داری این امواج هستند.
پیشنهاد مطالعه | سقط جنین چیست؟
چه دوره ای از بارداری حساس تر است؟
حساسترین زمان برای ابتلای جنین به مشکلات و بیماری ها، از ابتدای حاملگی تا حدود 15 هفتگی بارداری میباشد. اگر جنین طی این مدت در معرض اشعه قرار بگیرد، دچار نقایص هنگام تولد و عقب ماندگی ذهنی می شود. پس از گذشت 26 هفته از بارداری، چنانچه جنین در معرض اشعه قرار گیرد، احتمال بروز عوارض در او کمتر می شود.
چگونه احتمال سقط جنین را در مقابله با وای فای کم کنیم؟
- سعی کنید پس از استفاده از گوشی موبایل، آن را از خود دور کنید.
- در مواقعی که نیازی به وای فای ندارید، آن را خاموش کنید.
- سعی کنید تماس های تلفنی خود را تا حد امکان کوتاه کنید.
- موبایل را در جیب یا نزدیک شکمتان قرار ندهید.
- به دکل های مخابراتی نزدیک نشوید.
اگر شما هم دوران بارداری را سپری میکنید، در اپلیکیشن مدافون، می توانید تحت نظر یک متخصص زنان و زایمان آنلاین باشید.
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.