7 راه پیشگیری از کولیک نوزادان

با توجه به مطالعات صورت گرفته، هنوز علت مشخص و قطعی برای بروز کولیک مشخص ن‌شده‌است. اما راه‌هایی برای جلوگیری از بروز کولیک در نوزادان وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. با انجام نکات زیر می‌توانید از بروز کولیک یا قولنج و گریه بیش از حد نوزادتان جلوگیری کنید. همراه مدافون باشید.

این مقاله به تایید سحر فرشادی، کارشناس مامایی رسیده است.

خواب منظم در طول روز

دقت داشته باشید که نوزادان در مقایسه با بزرگسالان نیازمند خواب بیشتری می‌باشند. در حالت استاندارد هر نوزاد نهایتا پس از 45 دقیقه الی یک ساعت باید به خواب برود. خواب منظم و دقیق تاثیر بسزایی بر پیشگیری از کولیک و یا قولنج نوزاد دارد.

پیشگیری از کولیک

گرفتن آروغ نوزاد

دقت داشته باشید که پس از هربار شیردهی باید حتما آروغ نوزاد گرفته شود تا هوای اضافی که به همراه شیر به درون معده نوزاد رفته است، خارج شود. هر نوزادی شیوه آروغ زدن مخصوص خود را دارد. برای این کار می‌توان سر نوزاد را روی شانه گذاشته و آرام به پشت او ضربه زد، همچنین می‌توان کمر نوزاد را در حالت نشسته و از بالا به پایین ماساژ داد. شما می‌توانید با چند آزمایش ساده بهترین راه آروغ زدن نوزاد خود را پیدا کنید.

کاهش سرعت شیر خوردن نوزاد

توصیه مدافون به والدین این است که حتما به سرعت خوردن شیر کودکان خود توجه کنند. اغلب نوزادان با سرعت بالا و بدون مکث شروع به شیر خوردن می نمایند. سرعت بالای شیر خوردن، مقداری بالایی از هوا را به همراه شیر به معده کودک وارد می‌کند. بهتر است والدین برای جلوگیری از این مشکل از شیشه شیرهای کوچک برای شیر دادن به نوزاد استفاده نمایند و اگر نوزاد از شیر مادر استفاده می‌کند، مدت زمان شیردهی را کاهش دهند.

پیشنهاد مطالعه | کولیک یا قولنج نوزادی چیست؟

شیردهی در محیط آرام

مکانی آرام و بی صدا به کاهش علائم کولیک در نوزاد و درمان کولیک نوزاد کمک بسیاری می نماید. از این رو بهتر است والدین مکانی آرام پیدا کرده و در طول شیردهی ضمن نوازش نوزاد به آرامی با او صحبت کنند. فراموش نکنید که لمس بدن مادر و شنیدن صدای او در حین شیردهی می‌تواند آرام بخش ترین دارو برای نوزاد باشد.

ماساژ دادن نوزاد

اگر با کمی روغن زیتون، روغن گرچک، روغن بادام شیرین و یا کرم مرطوب کننده شکم و پهلوی نوزاد خود را ماساژ دهید، تا حد زیادی از بروز کولیک در کودک خود جلوگیری کرده‌اید. برای ماساژ دادن شکم کودک، دست های خود را در جهت عقربه‌های ساعت حرکت دهید.این حرکت دورانی به خروج گاز جمع شده در شکم نوزاد کمک می‌کند. این حرکت کمک بسیاری به درمان قولنج نوزادان می نماید.

در آغوش گرفتن نوزاد

در آغوش گرفتن نوزاد توسط پدر و مادر اثرات مفیدی در کاهش علائم کولیک دارد.گرمای بدن مادر و حضور گرمی بخش او موجب می‌شود که نوزاد با اطمینان خاطر بیشتری شیر بخورد و و هیچ گاه دچار دل درد و یا کولیک نگردد.

کاهش استرس و اضطراب مادر

طبق تحقیقات صورت گرفته، استرس و اضطراب مادر، تاثیر مستقیمی بر ایجاد کولیک در کودکان دارد. از این رو توصیه می‌شود مادران در دوره بارداری و شیردهی خود، خونسردی خود را حفظ نمایند و هرگز دچار استرس و اضطراب نشوند.

شما چه تجربه ای درباره کولیک نوزاد خود دارید؟ خوشحال میشویم که تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اگر کودک شما هم زیاد گریه می‌کند و دچار کولیک است، در اپلیکیشن مدافون، می‌توانید از بهترین متخصصان آنلاین کودکان مشاوره دریافت کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.9 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 260

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *