آیا ویتامین D فشار خون را بالا می برد؟

تاثیر ویتامین دی بر فشار خون، یکی از مواردی است که تحت بررسی و تحقیق می‌باشد. مصرف ویتامین D ممکن است که اندکی فشار خون را بالا ببرد اما برخی تحقیقات نشان داده است که کمبود این ویتامین می‌تواند با بالا رفتن فشار خون همراه باشد. تحقیقات دیگری نشان داده است که نوزادان و کودکانی که فقر ویتامین D دارند، در معرض فشار خون بالا هستند.

ویتامین دی چیست؟

 ویتامین دی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوان‌ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین از طریق ترجمه ژن‌های هسته سلول به رشد سلول کمک می‌کند.

نقش ویتامین D هنگام تولد در بروز فشار خون

محققان ۷۷۵ کودک را در بوستون که اغلب‌شان از خانواده‌های کم درآمد بودند، از بدو تولد تا ۱۸ سالگی مورد بررسی دقیق قرار دادند. نتایج نشان می‌دهد کودکانی که هنگام تولد با کمبود ویتامین D متولد شده بودند، در مقایسه با کودکانی که هنگام تولد ویتامین D نرمالی داشتند، ۶۰ درصد بیشتر در معرض فشار خون بالا در نوجوانی هستند. فشار خون در نوجوانی ‌‌مهم‌ترین عامل فشار خون در بزرگسالی است.

در مقاله زیر، 10 نکته مهم درباره ویتامین D آورده ‌شده‌است نکات مهم درباره ویتامین دی

فشار خون چیست؟

فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می‌شود.
این مطالعه بر ضرورت غربالگری ویتامین D در زنان باردار و نوزادان تاکید می‌کند و در صورت وجود کمبود این ویتامین، استفاده از مکمل‌های ویتامین D را توصیه می‌کند. علاوه بر مکمل، نور خورشید، ماهی، زرده تخم مرغ، پنیر، جگر گوساله و قارچ از ‌‌مهم‌ترین منابع ویتامین D محسوب می‌شوند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 3.2 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 625

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *