رژیم غذایی مناسب در بیماری ام اس

با توجه به تحقیقات انجام شده توسط دکتر John A. Mcdougal یکی از مشهورترین متخصصان در زمینه تأثیر رژیم غذایی در پیشگیری از ابتلا به ام اس و عود آن و دکتر Roy Swank( متخصص اعصاب) در اواخر دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ به این نتیجه رسیده ایم که رژیم غذایی تاثیر بسیاری بر پیشگیری و حتی درمان بیماری ام اس دارد. در این مقاله از مدافون قصد داریم که چند رژیم غذایی مناسب را به شما عزیزان معرفی کنیم. همراه مدافون باشد.

غذاهای مناسب برای بیماران ام اس

کاهش مصرف چربی

از آنجایی که مصرف روغن های حیوانی و روغن های گرمسیری، علائم بیماری ام اس را شدت می بخشد، داشتن یک رژیم غذایی کم‌چرب، کمک بسیاری به کاهش علائم بیماری و عود بیماری در بیماران مبتلا به ام اس می‌کند.

منظور از روغن های گرمسیری در بالا روغن نارگیل، روغن هسته خرما و روغن نخل می‌باشد. این سه روغن که متشکل از اسیدهای چرب اشباع شده هستند، باعث تشدید علائم بیماری ام اس می گردند. روغن نارگیل ۹۲٪، روغن هسته پالم ۸۲٪ و روغن پالم ۵۰٪ چربی اشباع شده دارند. از این رو امروزه متخصصان ام اس رژیم غذایی کم‌چربی و پر فیبر را توصیه می‌کنند.

اگر درگیر بیماری ام اس هستید، بهترین پزشکان آنلاین مغز و اعصاب، در اپلیکیشن مدافون، آماده پاسخگویی به سوالات پزشکی شما هستند.

مصرف غذاهای سرشار از ویتامین D

جالب است بدانید که کمبود ویتامین دی یکی از علل ابتلا به ام اس می‌باشد. از این رو دریافت کافی ویتامین D می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری ام اس کمک کند. منبع اصلی ویتامین D نور مستقیم خورشید می‌باشد. اما شما می‌توانید از مواد غذایی غنی‌شده با ویتامین D و یا مکمل های دارای ویتامین D جهت افزایش میزان این ویتامین در بدن خود، استفاده کنید.

نوشیدن آب کافی

نوشیدن آب کافی در بیماران ام اس باعث شادابی وضعیت بدن، افزایش فعالیت های گوارشی و دوری از استرس می‌شود. از آنجایی که استرس عامل اصلی بیماری ام اس است، مصرف آب کافی می‌تواند باعث جلوگیری و یا سرعت رشد بیماری MS گردد.

مصرف ویتامین B12

از آنجایی که میزان ویتامین B12در افراد مبتلا به بیماری ام اس بسیار کم می‌باشد، مصرف این ویتامین بسیار توصیه می‌شود. همچنین ویتامین B12نقش مهمی در ساختار ‌‌گلبول‌های قرمز، حفظ سیستم عصبی و تعدیل میلین دارد. از این رو مصرف آن در بیماران مبتلا به ام اس توصیه می‌شود. تخم مرغ، گوشت، مرغ و برخی از غلات غنی شده، منبع ویتامین B12هستند.

کاهش مصرف قند و شکر

مصرف قند، شیرینی جات، نوشابه، شکر و کلیه مواد دارای کربوهیدرات و قند باعث عدم تعادل و ضعف در بیماران ام اس می‌شود. از این رو مصرف مواد غذایی قندی برای این بیماران توصیه نمی‌شود. علاوه بر این، از بین رفتن یا کم شدن تحرک در بیماران مبتلا به MS، می‌تواند منجر به افزایش وزن شود و مراقبت بر مصرف قند می‌تواند از بروز دیابت در این بیماران جلوگیری کند.

مصرف منیزیم

اکثر افراد مبتلا به بیماری MS، دچار کمبود منیزیم هستند. تخمه کدو تنبل منبع خوبی از منیزیم است. از این رو مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم برای افراد مبتلا به ام اس توصیه می‌شود. از منابع خوب دیگر منیزیم می‌توان به اسفناج، کنگر فرنگی و شکلات تلخ، تخمه کدو، تخم کتان، دانه چیتا و… اشاره کرد.

برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران ام اس، می‌توانید با متخصصان تغذیه در اپلیکیشن مدافون، مشاوره آنلاین داشته باشید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.9 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 526

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

2 دیدگاه دربارهٔ «رژیم غذایی مناسب در بیماری ام اس»

  1. همان طور که در متن گفته شد پرهیز از مصرف غذاهای چرب، نوشیدن آب کافی و مصرف غذاهای حاوی ویتامین بی و دی از جمله این موارد هستند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *