جالب است بدانید که بروز ۹۳ درصد سرطان ها ناشی از عوامل رادیواکتیو، مواد شیمیایی در محیط زیست، نوع تغذیه، سیستم ضعیف ایمنی، سن و توارث است.متاسفانه امروزه شاهد رشد صعودی بیماری سرطان هستیم و سالانه در ایران ۱۲۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند.
در مقاله زیر تحقیقات انجام شده درباره تاثیر امگا 3 بر سرطان را منتشر کرده ایم.
جالب است بدانید که از طریق آموزش همگانی و ارتقا آگاهی مردم و اصلاح سبک زندگی میتوان تا ۴۰ درصد میزان سرطان را کاهش داد.
آیا سرطان یک بیماری ژنتیکی است؟
بله، سرطان یک بیماری ژنتیکی است. علت آن تغییرات در ژن هایی است که نحوه رشد و تکثیر سلول ها را کنترل می کنند. سلول ها بلوک های سازنده بدن انسان هستند. هر سلول یک کپی از ژن های شما دارد که مانند یک دستورالعمل عمل می کند.
تغییرات ژنتیکی که باعث سرطان می شوند می توانند ارثی باشند یا از مواجهه های محیطی خاصی ناشی شوند. تغییرات ژنتیکی همچنین می تواند به دلیل خطاهایی که در هنگام تقسیم سلول ها اتفاق می افتد رخ دهد.
خود سرطان نمی تواند از والدین به فرزندان منتقل شود. و تغییرات ژنتیکی در سلول های تومور قابل انتقال نیست. اما یک تغییر ژنتیکی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد، اگر در سلولهای تخمک یا اسپرم والدین وجود داشته باشد، میتواند به ارث برسد.
تا 10 درصد از همه سرطان ها ممکن است ناشی از تغییرات ژنتیکی ارثی باشد.
به ارث بردن یک تغییر ژنتیکی مرتبط با سرطان به این معنی نیست که قطعاً به سرطان مبتلا خواهید شد. این بدان معنی است که خطر ابتلا به سرطان در شما افزایش می یابد.
آیا باید آزمایش ژنتیک برای خطر سرطان انجام دهم؟
آزمایشهای ژنتیکی خاصی میتوانند نشان دهند که آیا تغییر ژنتیکی را به ارث بردهاید که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. این آزمایش معمولاً با نمونه کوچکی از خون انجام می شود، اما گاهی اوقات می توان آن را با بزاق، سلول های داخل گونه یا سلول های پوست انجام داد.
آزمایشات ژنتیکی می تواند به خانواده هایی که سابقه سرطان سینه و تخمدان دارند کمک کند تا در مورد غربالگری و درمان تصمیم گیری کنند. خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان با بررسی جهش های ژن BRCA1 و BRCA2 صورت می گیرد.
چگونه می توانم بفهمم که چه تغییرات ژنتیکی در سرطان من وجود دارد؟
اگر سرطان دارید، یک نوع آزمایش ژنتیکی متفاوت به نام biomarker test می تواند تغییرات ژنتیکی را که ممکن است باعث رشد سرطان در بدن شما شود را شناسایی کند. این اطلاعات می تواند به پزشک کمک کند تا تصمیم بگیرد که کدام درمان برای شما بهتر است یا اینکه بتوانید در یک کارآزمایی بالینی خاص ثبت نام کنید. برای اطلاعات بیشتر، می توانید از متخصصان خون و سرطان در مدافون، مشورت دریافت کنید.
برو به لیست آنکولوژیست های مدافون.
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.