ترمیم استخوان شکسته

استخوان های شکسته توانایی شگفت انگیزی برای التیام دارند، به‌خصوص در کودکان. در عرض چند هفته پس از آسیب، استخوان جدید تشکیل می‌شود، هر چند که بهبودی کامل، می‌تواند بیشتر طول بکشد.

مراحل ترمیم استخوان شکسته

ترمیم استخوان سه مرحله دارد: مراحل التهابی، ترمیمی و بازسازی.

مرحله التهابی

هنگامی که یک استخوان می شکند، بدن سیگنال هایی را برای سلول‌های خاص ارسال می‌کند تا به ناحیه آسیب دیده بیایند. برخی از این سلول‌های خاص باعث التهاب ناحیه آسیب دیده (قرمز، متورم و دردناک) می‌شوند. این به بدن می گوید که استفاده از قسمت آسیب دیده را متوقف کند تا بتواند بهبود یابد.

ترمیم استخوان

سلول‌های دیگری که در این مرحله به آن ناحیه می آیند، هماتوم (لخته خون) را در اطراف استخوان شکسته تشکیل می‌دهند. این اولین پل بین قطعات استخوان شکسته است.

پیشنهاد مطالعه | تحقیقات نشان داده است که دیابت می‌تواند موجب شکستگی استخوان شود.

مرحله ترمیمی

مرحله ترمیمی حدود یک هفته پس از آسیب شروع می‌شود. کالوس نرم (نوعی استخوان نرم) جایگزین لخته خونی می‌شود که در مرحله التهابی ایجاد ‌شده‌است. پینه استخوان را کنار هم نگه می دارد، اما به اندازه کافی قوی نیست که قسمت بدن مورد استفاده قرار گیرد.

در طی چند هفته آینده، پینه نرم سخت تر می‌شود. در حدود 2 تا 6 هفته، این پینه سخت به اندازه کافی قوی است که مورد استفاده قرار گیرد.

مرحله بازسازی

مرحله بازسازی حدود 6 هفته پس از آسیب شروع می‌شود. در این مرحله استخوان معمولی جایگزین پینه سخت می‌شود. اگر یک عکس اشعه ایکس از استخوان در حال بهبودی می دیدید، ناهموار به نظر می رسید. اما طی چند ماه آینده، استخوان به گونه‌ای تغییر شکل می‌یابد که به حالت قبل از آسیب برمی‌گردد.

چگونه گچ و آتل به بهبود استخوان های شکسته کمک می‌کند؟

گچ‌ و آتل‌ می‌تواند استخوان‌های شکسته را در زمان بهبودی در جای خود نگه دارند. استخوان سخت جدید در حدود 3 تا 6 هفته تشکیل می‌شود و گچ یا آتل معمولاً می‌تواند برداشته شود.

چه چیزی می‌تواند بهبود استخوان را دشوار کند؟

موراد زیر می‌تواند بهبود استخوان را دشوار کند:

  • شکستگی عمیق
  • آسیب به ماهیچه ها، پوست و اعصاب در ناحیه استخوان شکسته
  • کمبود ویتامین
  • مشکلات پزشکی دیگر مثلا پوکی استخوان، دیابت، کم خونی
  • مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها یا کورتون
  • مصرف الکل
  • مصرف سیگار

نکات مهم در هنگام شکستگی استخوان

  • یک رژیم غذایی سالم شامل مقدار زیادی کلسیم و ویتامین دی داشته باشید
  • از گچ یا آتل به خوبی مراقبت کنید
  • ‌‌ورزش‌های توصیه شده را انجام دهید
  • در تاریخ هایی که پزشک مشخص کرده است، ویزیت شوید

در اپلیکیشن مدافون در هر ساعتی از شبانه روز می‌توانید با دکتر آنلاین در همه تخصص ها از جمله ارتوپدی در تماس باشید:

یافته‌های جدید درباره ترمیم استخوان

پژوهشگران آمریکایی با گنجاندن پوست تخم‌مرغ در قالبی از هیدروژل، روشی نوین برای ترمیم استخوان ابداع کردند.

به گزارش پایگاه اینترنتی «ساینس دیلی»، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ماساچوست لوول کشف کرده است که می‌توان از پوست تخم‌مرغ برای ارتقای سطح رشد استخوان‌های جدید و قوی استفاده کرد.

ترمیم استخوان با پوست تخم‌مرغ

در این فرآیند، محققان سلول‌های استخوان را از بدن بیمار گرفته و با موادی بر پایه پوست تخم‌مرغ ترکیب می‌کنند تا استخوان جدیدی را بسازند که در بدن آن فرد به کار گرفته خواهد شد. به گفته این محققان، استفاده از سلول‌های خود بیمار، خطر پس زدن مواد جدید توسط سیستم ایمنی وی را کاهش می‌دهد.

این فرآیند جدید می‌تواند به زودی به ترمیم جراحت‌هایی که در نتیجه کهولت سن، تصادفات رانندگی، سرطان و دیگر بیماری‌ها به استخوان وارد می‌شوند، کمک کند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 3.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 98

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *