مراقبت های بعد از حمله قلبی

حمله قلبی، مرگ بخشی از ماهیچه‌های قلبی است که در اثر عدم خون‌رسانی درست به قلب روی می‌دهد. معمولاً هنگامی که رگ تامین‌کننده خون عضله قلب توسط یک لخته خون مسدود می‌شود، خون‌رسانی قطع شده و بخشی از ماهیچه‌های قلب می‌میرد. بهبودی پس از حمله قلبی ممکن است چندین ماه طول بکشد. بنابراین عجله نکنید و توصیه های پزشکی را رعایت کنید. هدف از مراقبت های پس از حمله قلبی، کاهش خطر حمله قلبی دوباره است. معمولا 10 روز بعد از مرخص شدن از بیمارستان، یک ویزیت دیگر توسط متخصص قلب و عروق نیاز است.

این مقاله به تایید دکتر نگار اسماعیلی رسیده است.

راهکاری برای بهبود عملکرد قلب بعد از حمله قلبی

ورزش پس از حمله قلبی

پس از مرخص شدن از بیمارستان، معمولا توصیه می‌شود که استراحت کنید و فقط فعالیت های سبک انجام دهید. چند بار بالا و پایین رفتن از پله ها و پیاده‌روی کوتاه معمولا مشکلی ندارد.

به تدریج میزان فعالیتی را که هر روز انجام می‌دهید طی چند هفته افزایش دهید. اینکه چقدر سریع می‌توانید این کار را انجام دهید به وضعیت قلب و سلامت عمومی شما بستگی دارد که توسط پزشک مشخص می‌شود.

برنامه توانبخشی بسته به سن و توانایی شما باید شامل طیف وسیعی از تمرینات مختلف باشد. بیشتر تمرینات هوازی خواهد بود. این تمرینات، برای تقویت قلب، بهبود گردش خون و کاهش فشار خون طراحی شده اند.

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله از دکتر نگار اسماعیلی درباره راه‌های تشخیص و درمان حمله قلبی اطلاعات مفیدی می خوانید: راه‌های تشخیص و درمان حمله قلبی

بازگشت به کار

اکثر مردم پس از حمله قلبی می‌توانند به سر کار بازگردند، اما سرعت آن به وضعیت سلامت، قلب و نوع کاری که انجام می‌دهید بستگی دارد. اگر شغل شما سبک و یا کارهای دفتری است، ممکن است بتوانید در عرض 2 هفته به سر کار خود بازگردید.

اگر شغل شما شامل کارهای دستی سنگین است یا قلبتان آسیب زیادی دیده است، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا بتوانید به کار خود بازگردید.پزشک می‌تواند به‌طور دقیق تری به شما بگوید که چه زمانی می‌توانید سرکار بروید.

رابطه جنسی

معمولاً زمانی که بهتر شدید، معمولاً حدود 4 تا 6 هفته پس از حمله قلبی، می‌توانید رابطه جنسی را دوباره شروع کنید. داشتن رابطه جنسی شما را در معرض خطر حمله قلبی دیگر قرار نمی‌دهد.

بعد از حمله قلبی، برخی از مردان دچار اختلال نعوظ می‌شوند که ممکن است در رابطه جنسی اختلال ایجاد کند. این موضوع، بیشتر به دلیل اضطراب و استرس عاطفی مرتبط با حمله قلبی است.داروی قلبی به نام مسدود کننده های بتا هم می‌تواند موجب اختلال نعوظ شود.

رانندگی

معمولا یک هفته پس از حمله قلبی می‌توانید رانندگی کنید، البته اگر بیماری یا عارضه دیگری شما را از رانندگی محروم نکند. در موارد شدیدتر، ممکن است لازم باشد به مدت 4 هفته رانندگی نکنید. پزشک متخصص قلب و عروق می‌تواند به شما بگوید که کی رانندگی را مجددا شروع کنید.

افسردگی

تجربه حمله قلبی می‌تواند ترسناک و آسیب زا باشد و احساس اضطراب پس از آن طبیعی است. برای بسیاری از افراد، استرس‌های عاطفی می‌تواند باعث افسردگی شود.

اگر احساس افسردگی ادامه داشت، حتما با یک روانشناس در این زمینه مشورت کنید. مشاوره را جدی بگیرید، زیرا افسردگی جدی، معمولا بدون درمان خوب نمی‌شود.

اگر نیاز به مشاوره با متخصص روانشناسی دارید، بهترین روانشناسان آنلاین در اپلیکیشن مدافون، آماده پاسخگویی هستند: دریافت مشاوره آنلاین

ریسک حمله قلبی دوباره

کاهش خطر حمله قلبی دوباره مستلزم ایجاد تغییرات در سبک زندگی و مصرف طولانی مدت داروهای مختلف است.

داروها

در حال حاضر 4 نوع دارو برای کاهش خطر حمله قلبی استفاده می‌شود:

  • مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) مانند پریندوپریل، فوزینوپریل، انالاپریل، کاپتوپریل و لیزینوپریل
  • ضد پلاکت مانند استیل‌سالیسیلیک اسید (آسپیرین)، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، تیکلوپیدین (تیکلید)، دی پیریدامول (پرسانتین)، سیلوستازول، پراسوگرل
  • مسدود کننده های بتا مانند پروپرانولول ، متوپرولول (متورال) ، آتنولول ، کارودیلول و بیزوپرولول
  • استاتین ها مانند سیمواستاتین، فلوواستاتین، لووستاتین، روزوواستاتین، پیتاواستاتین، پراواستاتین

سبک زندگی سالم

پس از مشکلات قلبی، داشتن زندگی سالم در کنار مصرف داروهای تجویزی کمک بسیاری به بهبود سلام شما می نماید. از این رو بهتر است نکات زیر را رعایت نمایید.

  • سبک زندگی سالم را انتخاب کنید
  • حداقل روزی نیم ساعت پیاده‌روی در سطح صاف داشته باشید
  • رژیم غذایی مملو از میوه و سبزی تازه داشته باشید.
  • از مصرف نمک و خوراکی های شیرین حدالامکان پرهیز نمایید.
  • روغن گیاهی و حدالامکان روغن زیتون مصرف نمایید.
  • هفته ای دو مرتبه ماهی مصرف نمایید.

اگر نیاز به مشاوره با پزشک متخصص قلب و عروق دارید، بهترین پزشکان در اپلیکیشن مدافون، آماده پاسخگویی هستند: مشاوره آنلاین قلب و عروق

آیا شما هم در اطراف خود، کسانی را دارید که حمله قلبی را تجربه کرده‌اند؟نظر خود را در این باره با ما در میان بگذارید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 18

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *