فواید و مضرات توت فرنگی برای زنان مردان و کودکان

خواص

  • ویتامین سی:توت فرنگی حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به سلامتی پوست، سیستم ایمنی، و سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. توت‌فرنگی میوه‌ای اشتهاآور و ملین است و ویتامین C فراوان آن در پیشگیری از خونریزی لثه‌ها و بیماری اسکوربوت (بیماری ناشی از کمبود ویتامین C) مؤثر است.
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان معده: مطالعات نشان داده است توت‌فرنگی با داشتن ماده شیمیایی گیاهی به نام اسید پی- کوماریک (P-Coumaric acid) از تشکیل مواد سرطان‌زای نیتروزآمین در معده جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می‌دهد.
  • دارای فیبر: وجود فیبر در توت فرنگی می‌تواند به بهبود گوارش و کنترل قند خون کمک کند
  • پیشگیری از تخریب دیواره سرخرگ‌ها و مویرگ‌ها: توت‌ فرنگی با داشتن مقدار زیادی آنتوسیانیدین (رنگدانه گیاهی)، نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلاء به واریس و تخریب دیواره سرخرگ‌ها و مویرگ‌ها: ایفا می‌کند که به نظر می‌رسد فلاونوئید موجود در توت‌ مانع از تخریب پروتئین کلاژن که مسئول ساختار دیواره عروق خونی است، می‌شود.
  • کاهش التهابات: مطالعات نشان داده، مصرف چندین هفته روغن دانه نوعی توت، به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری گامالینولنیک اسید (GLA) و آلفا لینولنیک اسید (ALA) به درمان آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) کمک می‌کند.
  • بهبود عملکرد مغز و حافظه: برخی مطالعات نشان داده‌اند که مواد موجود در توت فرنگی ممکن است به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک کنند
  • مناسب برای کنترل وزن: توت‌ فرنگی از جمله میوه‌های کم کالری است که می‌تواند در رژیم غذایی کنترل وزن توصیه شود، این میوه با افزایش تدریجی قند خون مانع از ترشح زیاد انسولین شده و به احساس سیری کمک می‌کند.
  • سرشار از منابع معدنی:توت فرنگی می‌تواند منبعی خوب از مواد معدنی مانند منگنز، پتاسیم، مس، و ویتامین K باشد.
  • کاهش خطر ابتلاء به سرطان کولون: توت‌ فرنگی با داشتن مقدار زیادی فیبر به افزایش حجم مدفوع و تسریع در دفع کمک می‌کنند که این امر موجب کاهش خطر ابتلاء به سرطان کولون می‌شود.
  • کاهش خطر بیماری قلبی: مصرف توت فرنگی به دلیل حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر، ممکن است به کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی کمک کند.
توت‌فرنگی خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می‌دهد

ما قبلا در مقاله ای درباره مزایای گیلاس توضیح داده ایم. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم همه چیز درباره گیلاس

مضرات

  • ایجاد حساسیت و آلرژی: مصرف زیاد توت‌فرنگی در افراد حساس، سبب ایجاد علائم حساسیت (کهیر، خارش و اگزما) می‌شود.
  • اضافه وزن: اگرچه توت فرنگی به‌طور کلی مناسب در رژیم غذایی است، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث افزایش کالری و اضافه وزن شود.
  • مصرف مقدار زیاد از اسیدها: توت فرنگی اسیدهای طبیعی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک را داراست. برخی افراد ممکن است به این اسیدها حساسیت نشان دهند یا مشکلات گوارشی ناشی از مصرف زیاد آنها داشته باشند.
  • قند بالا: در بیماران دیابتی مصرف زیاد توت فرنگی می‌تواند موجب بالا رفتن قند خون شود.

همین الان هم می‌توانی یک رژیم لاغری آنلاین دریافت کنی:

مصرف توت فرنگی در کودکان

توت فرنگی یک میوه سالم و مغذی است که در رژیم غذایی کودکان هم می‌توان آن را اضافه کرد. اما موارد زیر را در نظر بگیرید:

از چه سنی می‌توان به کودکان توت فرنگی داد؟

به‌طور معمول کودکان از سن 6 ماهگی کم کم شروع به خوردن غذاهای کمکی میکنند. از آنجایی که توت فرنگی می‌تواند موجب بروز آلرژی و حساسیت شود، بهتر است که شروع مصرف آن بعد از سن یک سالگی باشد

علائم حساسیت به توت فرنگی در کودکان چیست؟

در صورتی که پس از مصرف این میوده کودک شما دچار خارش و التهاب گلو، دهان و پوست شد یا احساس سرفه، سرگیجه یا اسهال و استفراغ شد سریعا جهت بررسی آلرژی به این میوه به پزشک مراجعه کنید.

بهترین شکل مصرف توت فرنگی در کودکان چیست؟

با توجه به اندازه کوچک توت فرنگی برای جلوگیری از خطر خفگی، توت فرنگی ها را به اندازه مناسب خرد کرده یا به شکل پوره به کودکان بدهید. می‌توانید از توت منجمد هم استفاده کنید. به نظر می‌رسد که این نوع توت هم از نظر ترکیبات مغذی مشابه توت فرنگی تازه است.

همیشه بهتر است قبل از اضافه کردن هر نوع مواد غذایی جدیدی به رژیم غذایی کودکان، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. هر کودک ممکن است به صورت مختلف به مواد غذایی واکنش نشان دهد. اگر به متخصص تغذیه دسترسی ندارید، بهترین متخصصان آنلاین تغذیه در اپلیکیشن مدافون، آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

آیا خوردن توت فرنگی های درشت ضرر دارد؟ برای کودکان چه طور؟

توت فرنگی های درشت نژادشان اصلاح شده و اندازه، رنگ و طعم بهتری دارند. این توت فرنگی ها برای بزرگسالان مشکلی ایجاد نمی‌کنند اما در کودکان زیر 3 سال نباید استفاده شوند زیرا میزان سم در آنها مشخص نیست.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 3.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 58

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *