پرسش و پاسخ عفونت گوش کودکان

عفونت گوش میانی یکی از عفونت‌های شایع در میان کودکان و شیرخواران است به‌طوری که اکثر کودکان حداقل یک بار تا سن 2 سالگی به این عفونت مبتلا می‌شوند.

‌‌مهم‌ترین نشانه عفونت گوش میانی تب در کودکان است. اگر کودک قادر به صحبت کردن باشد، ممکن است که از درد در گوش خود شکایت داشته باشد و اگر قادر به حرف زدن نباشد، علائمی مانند بی‌اشتهایی، شیر نخوردن، بی‌قراری و تحریک‌پذیری را دارد.

از آنجایی که نشانه‌های بالا در بیماری‌های دیگری هم دیده می‌شود، جهت تشخیص عفونت گوش، به پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایید. پزشک با دستگاه اتوسکوپ داخل گوش کودک را معاینه کرده و تشخیص بدهد که آیا وی به عفونت گوش مبتلا است یا خیر.

عفونت گوش در نوزادان مشکل شایعی است که معمولا نگران کننده نیست.

عفونت گوش در کودکان
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش چیست؟

در صورت تشخیص عفونت گوش میانی بر طبق صلاحدید پزشک آنتی بیوتیک‌هایی مانند آموکسی سیلین و یا کوآموکسی کلاو (فارمنتین ۶۴۳) تجویز می‌شود. بسیار اهمیت دارد که دوره درمان کامل شود. حداقل دوره درمان برای عفونت گوش میانی ۱۰ روز است. هرگز بدون تجویز پزشک از این داروها استفاده نکنید.

درمان خانگی عفونت گوش چیست؟

متاسفانه هنوز هیچ درمان خانگی برای عفونت گوش پیدا نشده‌است و استفاده از سیر، شیر مادر و.. برای درمان عفونت تاثیری ندارد. در هنگام بروز علائم عفونت گوش، زمان تشخیص و شروع درمان اهمیت فراوانی دارد. بنابراین سریعا به پزشک مراجعه کنید.

پزشکان فوق تخصص عفونی کودکان نیز در مدافون آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند:

 آقای دکتر، دختر 7 ساله من دو هفته پیش با گوش درد شدید و بدون تب دچار عفونت گوش شد. الان با گذشت 2 هفته هنوز از گوشش ترشحات زرد رنگ خارج می‌شود لطفا راهنمایی کنید.

معمولا ترشحاتی که منشا آن از حفره گوش میانی است و به دنبال پاره شدن پرده گوش اتفاق می‌افتد، ترشحات شیری رنگ است که با پاره شدن پرده گوش درد بیمار هم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. ترشحات متمایل به زرد و قهوه ای، ممکن است ترشحات مجرای گوش خارجی باشد. این ترشحات زیاد و روان نیستند. اما اگر ترشحات شیری رنگ است نیاز است که مجددا به پزشک مراجعه شود.

دختر 7 ساله من دچار عفونت گوش طولانی است. اول آموکسی سیلین 50 و بعد از عود مجدد کوآموکسی کلاو استفاده کرد که بعد از یک هفته مجدد درد و تب عود کرد. حالا دکتر، سفالکسین تجویز کرده. لطفا راهنمایی کنید.

با توجه به طولانی شدن عفونت گوش در فرزند شما توصیه می‌شود که به یک پزشک متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید. در مواردی که علائم عفونت بعد از دو دوره درمان باقی بماند، از روش های جراحی با تهاجم کم مانند میرنگوتومی برای این مورد استفاده می‌شود. با تشخیص پزشک متخصص اطفال از آنتی بیوتیک‌های دیگری مانند کلیندامایسین و سفتریاکسون هم می‌توان استفاده کرد. در صورتی که در گوش میانی مایع جمع شده باشد ممکن است بین 3 تا 6 ماه طول بکشد تا این مایع جذب شود.

پسر 13 ساله من یک سال است که یکی از گوش هایش نمی‌شنود. به دکتر مراجعه کردیم یک قطره داد که اثری نداشت. یک بار هم از گوش پسرم چرک خارج شد. لطفا راهنمایی کنید.

باید معاینه کامل گوش فرزند شما انجام شود تا مشخص شود که آیا مایعی در داخل گوش وجود دارد یا نه. نوار گوش هم باید تهیه شود. احتمال دارد که یک عفونت مزمن به وجود آمده باشد که بر روی شنوایی فرزندتان اثر گذاشته است.

آیا عفونت گوش می‌تواند باعث بیش فعالی شود؟

عفونت گوش اگر باعث کم شنوایی شود، می‌تواند موجب شود که ارتباط کلامی کودک تحت تاثیر قرار گیرد. این امر باعث می‌شود که توجه او به محیط اطراف کم شود و می‌تواند باعث درجاتی از بی‌قراری و تحریک‌پذیری در وی شود.

آقای دکتر پسر 7 ساله من 2 ماه است که سرماخوردگی، عفونت گوش و آبریزش بینی دارد. تا حالا 6 تا آنتی بیوتیک مختلف مصرف کرده اما هنوز خوب نشده. لطفا راهنمایی کنید.

معمولا عوامل حساسیت های تنفسی در بروز عفونت گوش میانی موثر است. لازم است که یک بار معاینه گوش از نظر وجود مایع در آن و نوار گوش تهیه شود. در صورتی که با مصرف دوز مناسب آنتی بیوتیک، عفونت گوش میانی درمان نشده‌است، به یک متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید. به صلاحدید پزشک ممکن است اقدامات حمایتی انجام شده و برش های خاصی بر روی پرده گوش زده شود تا فشار بر روی حفره گوش میانی کم شود.  به این کار میرنگوتومی گفته می‌شود که تیوب های خاصی برای کودک گذاشته می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 3

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *