دردهای دوران پریود و انواع آن

صحبت های دکتر سارا نجفی پزشک عمومی مدافون درباره دردهای دوران پریود:

در علم پزشکی دردهای دوران پریود که معمولا در روزهای ابتدایی بیشتر از قبل می‌باشد را به دو نوع تقسیم می نماییم.

دردهای دوران پریود و انواع آن

یک سری از این دردها دردهای اولیه نام برده می‌شوند. یعنی افراد در زمان شروع عادت ماهیانه، یک احساس دردی را بسته به طبع بدن فرد، از ملایم تا شدید در ناحیه پایین شکم، کمر و گاها قسمت داخلی ران ها احساس می‌کنند. این دردها که در خانم‌های جوان شیوع بیشتری دارند، ممکن است از 12 تا 72 ساعت (1 تا 3 روز) قبل از شروع پریود آغاز شوند.

معمولا از اواسط 20 سالگی (اواسط دهه دوم زندگی) به بعد شدت دردها در خانم‌ها رو به کاهش می رود و پس از اولین زایمان شدت دردها به صورت چشمگیری کاهش میاید.

با توجه به تحقیقات انجام شده 84 الی 93 درصد از خانم‌ها این نوع دردهای دوران پریودی را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند.

دردهای اولیه پریود

  • این نوع دردها به صورت منظم هستند و همیشه این نوع دردها را قبل از شروع پریود خود تجربه می‌کنید.
  • این نوع دردها مشابه هم هستند. یعنی با هر شدتی که در پریود قبلی آن را تجربه کرده‌اید، در پریود بعدی نیز تجربه خواهید کرد.
  • دقیقا 1 الی 3 روز قبل از شروع پریود این درد ها احساس خواهید کرد.
  • اوج شدت این دردها در دو روز ابتدایی شروع قاعدگی می‌باشد.

علت دردهای اولیه پریود

دردهای اولیه پریود به دلیل ترشح هورمون پروستاگلاندین‌ در بدن بانوان می‌باشد. این ماده موجب انقباضات عضلات رحم در افراد می‌گردد. در زمان شروع پریود میزان پروستاگلاندین‌ در بدن افزایش می‌یابد و همین افزایش موجب ایجاد انقباضات بیشتر در رحم می‌گردد. افزایش انقباضات باعث کاهش خونرسانی به برخی از قسمت‌های رحم می‌گردد که همین موضوع منجر به ایجاد درد در بانوان می‌گردد.

اگر می‌خواهید که درباره دلایل پریود نامنظم بیشتر بدانید مقاله زیر را مطالعه کنید:

روش های درمان دردهای اولیه پریود

در ابتدا حتما توصیه می‌شود که برای استفاده از مسکن‌ها، حتما با پزشک مشورت کنید. در ادامه به معرفی برخی از راه‌های کاهش دردهای اولیه پریود اشاره خواهیم کرد:

  • مسکن‌های معمولی مانند ایبوپروفن
  • کیسه آب گرم
  • فعالیت های ورزشی ملایم
  • ریلکسیشن

درباره دلایل پریود نشدن چه می دانید؟ در مقاله زیر دکتر نجفی به بررسی کلیه دلایل پریود نشدن پرداخته است

دردهای ثانویه پریود

علت دردهای ثانویه عوامل طبیعی نبوده و ممکن است ناشی از بیماری‌های زمینه ای باشد. این دردها همان‌طور که از نام آن ها پیداست دیرتر آغاز می گردند و شدت بالاتری نسبت به درهای اولیه دارند. برای تشخیص این دردها کافیست فرد علائم دیگر را در خود جستجو کند. برای مثال اگر فرد دچار سوزش ادرار، ترشحات در ناحیه تناسلی، درد هنگام برقراری رابطه جنسی، احساس درد درخارج مواقع پریود و یا عدم پاسخ این دردها به مسکن ، گردید بهتر است حتما جهت درمان بیماری‌های زمینه ای خود اقدام نماید.

علل دردهای ثانویه پریود

  • آندومتریوز موجب ایجاد دردهای شدید در افراد می‌گردد.
  • فیبروز؛ افرادی که دارای فیبروز (برجستگی های خوشخیم داخل رحم) می‌باشند، در دوران پریود خود دردهای سنگینی را تحمل می‌کنند.
  • عفونت
  • آدنومیوز
  • افراد دارای کیست های بزرگ
  • افراد مبتلا به بیماری‌های مقاربتی
  • افرادی که از روش های آی یو دی (IUD) برای جلوگیری استفاده می‌کنند.

سوالات پرتکرار پریود

خانم دکتر من یک سال است که رحم و تخمدان خود را جراحی و خارج کرده ام. در این یک سال دائما نفس تنگی، خستگی و کمردرد دارم و زود عصبانی می‌شوم. لطفا من را راهنمایی کنید.

قاعدتا خارج کردن رحم و تخمدان نباید باعث احساس تنگی نفس شود، خوب است که برای رسیدگی به این موضوع به پزشک مراجعه کنید. خارج کردن تخمدان می‌تواند تا حدی مانند دوران یائسگی باعث خستگی بشود . همچنین این که کمردرد را باید یک بار از نظر وضعیت مهره ها، عضلات و ماهیچه ها بررسی کنید و اگر مشکلی نباشد می‌تواند ناشی از عمل جراحی باشد. در هر صورت به شما توصیه می کنم که به پزشک مراجعه کنید.

خانمی 47 ساله هستم که یک سال است که یائسه نمی‌شوم، آیا مشکلی دارم؟

سن شما، سنی است که کم کم به سمت یائسگی می روید و بنابراین مشکلی وجود ندارد.

خانمی 30 ساله هستم که یک فرزند 12 ساله دارم و بعد از آن دو بار سقط در سه ماهگی داشتم. بعد از آن برای بارداری اقدام کردم اما باردار نشدم. ذخیره تخمدان، عکس رنگی و آزمایش پرولاکتین هم انجام دادم و مشکلی نداشتم. کم کاری تیروئید دارم. حالا به من گفته اند که باید کاشت انجام دهم. لطفا من را راهنمایی کنید.

اگر شما تمام آزمایشات پس از سقط و مربوط به ناباروری را انجام داده اید و مشکلی نبوده، همچنین با دارو، کم کاری تیروئید شما کنترل ‌شده‌است، می‌توان گفت که برای ناباروری شما دلیل مشخصی توسط پزشکان پیدا نشده‌است. اگر بعد از سه سال موفق به باردار شدن نشدید،
استفاده از IVF اقدام صحیحی است.

دکتر زنان آنلاین

همین الان در مدافون می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص زنان مشورت کنید. برو به لیست دکترهای آنلاین زنان

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » دردهای دوران پریود و انواع آن

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.8 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 253

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *