نتایج مطالعات انجام شده نشان میدهد که یکی از عوارض آلودگی هوا، تضعیف سیستم ایمنی بدن است. این معضل همچنین خطر عفونتها را میتواند بیشتر کند. عوارض آلودگی هوا به ۲ دسته آنی و طولانی مدت تقسیم میشود که کاهش سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند آسم، برونشیت و سرطان از جمله عوارض طولانی مدت این معضل است.
عوارض آلودگی هوا
آلودگی هوا میتواند در کودکان سبب آسم و در زنان باردار سبب سقط جنین یا زایمان زودرس شود. عطسه، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد، خلط و تنگی نفس از جمله عوارض آنی آلودگی هوا میباشد. این عوارض برای همه مردم است، اما برای کسانی که بیماری ریوی دارند میتواند بیشتر باشد و آلودگی هوا سبب تشدید بیماری این افراد میشود.
کم کردن تاثیر آلودگی هوا
مصرف مایعات به خصوص آب از جمله کارهایی است که می تواند اثر آلودگی هوا را کاهش دهد. از سبزیجات و میوهجات تازه استفاده کنید و از ورزش در فضای آزاد و پارکها در این روزها بشدت پرهیز کنید. در روزهای آلوده، پنجرههای خانهها را باز نگذارید و در صورت امکان از تهویه در منازل استفاده کنید. در روزهای آلوده اصلا سیگار و قلیان مصرف نکنید و حتما از ماسک استفاده کنید.
گروه پرخطر
بیماران، کودکان، سالمندان و مادران باردار از جمله افرادی هستند که بیشتر در معرض عوارض آلودگی هوا قرار دارند. این افراد در روزهای آلوده نباید از منازل خارج شوند.
برخی پزشکان معتقدند که مصرف ویتامین های C و E هم میتواند در کاهش عوارض ریوی در روزهای آلوده، کمک کننده باشد، سعی کنید با استفاده از ماسک و انجام اقدامات بیان شده تا حدی از عوارض آلودگی هوا بکاهید.
پیشنهاد مطالعه | در این مقاله به طور مفصل درباره تغذیه مناسب در آلودگی هوا توضیح داده ایم. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم: تغذیه و آلودگی هوا
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.