نوار قلب کودکان

نوار قلب کودکان همان الکتروکاردیوگرام است که فعالیت الکتریکی و مکانیکی و ضربان قلب را ثبت می‌کند. داده های ثبت شده در نوار قلب کودکان برای تشخیص آریتمی های قلبی، بررسی اندازه قلب و آسیب های قلب مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله نکاتی را پیرامون نوار قلب کودکان بررسی می کنیم. این مقاله توسط دکتر علی اکبر زینالو، فوق تخصص قلب کودکان تهیه ‌شده‌است.

نوار قلب کودکان چیست؟

الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب کودکان فعالیت الکتریکی قلب را اندازه گیری می‌کند. نوار قلب کودکان به پزشک در بررسی نحوه عملکرد قلب و شناسایی مشکلات موجود کمک می‌کند. نوار قلب کودکان در نمایش سرعت و نظم ضربان قلب، اندازه و موقعیت حفره های قلب و وجود هر نوع آسیبی به سیستم هدایتی و الکتریکی قلب کمک کننده است.

همین الان چند پزشک آنلاین در مدافون آماده پاسخگویی هستند. با مدافون به پزشک زنگ بزن

نوار قلب کودکان چگونه انجام می‌شود؟

نوار قلب کودکان بدون احساس درد انجام می‌شود. در نوار قلب کودکان، از کودک خواسته می‌شود که دراز بکشد  و سپس نوارهای فلزی کوچکی (الکترودها) به کمک کاغذهای چسب دار بر روی پوست قرار می گیرند. این الکترودها طبق الگوی استانداردی بر روی شانه ها، قفسه سینه، مچ دست ها و مچ پاها قرار داده می‌شوند. در بیماران با سن کم ممکن است از داروهای آرام بخش یا خواب آور جهت پرهیز از تکان و حرکت های ناخواسته استفاده گردد.

مقاله: نوار قلب کودکان

در نوار قلب کودکان، بعد از این که الکترودها در موقعیت مناسب خود قرار می گیرند، از کودک خواسته می‌شود در حالی که ضربان قلب برای مدت کوتاهی در حال ثبت شدن هستند، نفس خود را نگه دارد. ولی در کودکان کوچک این امر امکان پذیر نیست. در الکتروکاردیوگرام کودکان همچنین از آن ها خواسته می‌شود که برخیزند و فعالیتی را انجام دهند.

اطلاعات به دست آمده به کمک یک دستگاه تفسیر شده و به صورت یک نمودار کشیده می‌شوند. نمودار نوار قلب کودکان امواج چندگانه را نشان می‌دهد که بازتاب کننده فعالیت قلب هستند. ارتفاع، طول و فرکانس امواج نوار قلب کودکان بدین ترتیب خوانده می‌شوند:

  • تعداد امواج بر دقیقه در نمودار نوار قلب کودکان نشان دهنده ضربان قلب است.
  • فواصل بین این امواج در نوار قلب کودکان ریتم قلب را نشان می‌دهند.
  • اشکال امواج نحوه کارکرد ایمپالس های الکتریکی قلب، اندازه حفرات قلب و عملکرد هر یک از بخش های قلب در کنار هم را نشان می‌دهند.
  • در نوار قلب کودکان، ثبات امواج اطلاعات خاصی را پیرامون سلامت یا آسیب قلب ارائه می‌دهد.

نوار قلب کودکان در تشخیص چه مواردی به کار می رود؟

ضربان قلب هر فرد باید ثابت و یکنواخت باشد. الکتروکاردیوگرام کودکان کندی و سریع بودن غیر طبیعی ضربان قلب، الگوهای ریتمی غیر عادی، انسدادهای هدایتی (ایمپالس های کوتاه مسیر قلب که موجب ناسازگاری ریتمی بین حفره های بالایی و پایینی قلب می‌شود) و چهار نوع آسیب قلب را شناسایی می‌کند. این آسیب های قلبی که در نوار قلب کودکان بررسی می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • هایپرتروفی بطنی. ضخیم شدن غیر طبیعی ماهیچه قلب
  • ایسکمی. خون رسانی ناکافی به قلب که به بافت آن آسیب می رساند.
  • اختلالات دارویی و الکترولیتی. این اختلالات محیط الکتروشیمیایی قلب را بر هم می زنند.
  • اختلالات ساختار سیستم هدایتی قلب

نوار قلب کودکان که به صورت کامپیوتری است به همراه سایر تست ها اطلاعات چندگانه ای را پیرامون قلب فراهم می‌کنند. این تست ها شامل اکوکاردیوگرام (یک تست امواج فراصوت است که صدای قلب را برجسته می سازد و از انعکاس ها برای ایجاد یک تصویر استفاده می‌کند) و اسکن های تالیوم (نوعی از تصویربرداری اشعه ایکس که از ردیاب های رادیواکتیو استفاده می‌کند تا تصویری از قلب ایجاد کند) هستند.

در گذشته نوار قلب کودکان دریک دستگاه ثبت می شد که در یک کاغذ طولانی کشیده می شد؛ با یافته‌هایی از هر الکترود که در توالی استانداردی ارائه می شدند. اکنون ردیابی های نوار قلب کودکان یا الکتروکاردیوگرام در یک فایل کامپیوتری ذخیره شده و قابل چاپ کردن هستند.

اگر به دنبال فوق تخصص قلب کودکان هستید، از اپلیکیشن مدافون کمک بگیرید.

چه زمان نوار قلب کودکان آماده می‌شود؟

نتایج نوار قلب کودکان بلافاصله آمده هستند. در واقع، دستگاه کامپیوتری الکتروکاردیوگرام یک تفسیر سریع از یافته‌های به دست آمده گزارش می‌کند. در هر حال، اغلب پزشک به تفسیر نوار قلب کودکان به‌طور دقیق می پردازد. برخی از نتایج نوار قلب کودکان نامشخص هستند و به بررسی دقیق تر نیاز دارند.

منبع: مقاله دکتر علی اکبر زینالو؛نوار قلب کودکان

همین الان در مدافون می‌توانید با پزشکان فوق تخصص قلب کودکان به صورت آنلاین مشورت کنید

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 284

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *