خس خس قفسه سینه در نوزادان و کودکان

جالب است بدانید که خس خس سینه یک مشکل شایع در شیرخواران و کودکان است. تقریبا 25 تا 30 درصد نوزادان حداقل یک دوره این موضوع را تجربه می‌کنند و تقریبا نیمی از کودکان تا 6 سالگی دچار آن می‌شوند. این مقاله به تایید دکتر محمد مهرنیا رسیده است.

علل خس خس سینه کودکان

خس خس سینه در طول بازدم طولانی با عبور سریع هوا از مجاری هوایی مسدود شده اتفاق می‌افتد. سینه کودکان به دلیل اختلافات جسمی بیش از سینه بزرگسالان صدا می‌کند و به بیماری‌های دستگاه تنفسی مبتلا می‌شود. علل مختلفی برای این صدا وجود دارد که شایع‌ترین آنها عبارتند از:

خس خس سینه کودکان و نوزادان
  • آسم
  • آلرژی
  • عفونت
  • بیماری رفلاکس معده
  • آپنه انسدادی خواب

آلرژی

اگر کودک به یک ماده محرک مانند گرده یا گرد و غبار حساسیت داشته باشد، بدن کودک آن ماده را به عنوان یک جسم خارجی می شناسد و به آن حمله می‌کند. بخشی از این فرآیند باعث تنگ شدن، راه‌های هوایی و خس خس سینه می‌شود.

آسم

کودکان مبتلا به آسم دارای مجاری هوایی حساس هستند که در معرض محرک ها و تحریک کننده هایی مانند دود سیگار یا آلودگی هوا ممکن است ملتهب شود.

آسم در کودکان ممکن است موجب خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس خصوصا در شب شود.

بیماری رفلاکس مری به معده

شرایطی است که اسید معده به درون مری یا لوله غذایی بر می‌گردد. مقدار کمی از این مایع می‌تواند وارد ریه‌ها شود. این شرایط باعث می‌شود که مجاری هوایی تحریک و متورم شده و خس خس سینه اتفاق بیفتد.

پیشنهاد مطالعه | پزشکان متخصص کودکان در این مقاله به پرسش‌های پزشکی رفلاکس معده در کودکان پاسخ داده‌اند.

عفونت‌ها

اکثر عفونت‌های دستگاه های تنفسی در نوزادان می‌توانند در خانه و با استراحت و مصرف مایعات فراوان درمان شوند. اما در صورت وجود علائم غیرطبیعی یا جدی باید به پزشک مراجعه کرد.

برخی از این عفونت‌ها می‌تواند منجر به ایجاد خس خس سینه در کودکان شود:

عفونت‌های تنفسی تحتانی مانند برونشیت و ذات الریه

در کودکان مبتلا به برونشیت ممکن است بعد از گذشت 4 هفته در عین اینکه بیمار سالم به نظر می‌رسد، علائمی مانند خس خس سینه، سرفه خشک و استفراغ اتفاق بیفتد.

عفونت‌های تنفسی فوقانی که به عنوان سرماخوردگی شناخته می‌شود.

 این نوع عفونت‌ها می‌توانند باعث اختلال در تنفس شوند اما منجر به خس خس سینه نخواهد شد مگر اینکه مجاری هوایی تحتانی را تحت تاثیر قرار دهند.

دکتر کودکان آنلاین

همین الان می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص کودکان یا فوق تخصص ریه کودکان به صورت آنلاین مشورت کنید.

برو به لیست متخصص کودکان آنلاین در مدافون

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 2369

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *