بعضی نکات ساده در ارتباط میان همسران میتواند کمک فراوانی به بهبود روابط آنها بکند. در این مقاله به نکاتی پرداختهایم که به شما کمک میکند که ارتباط بهتر و صمیمی تری با همسر خود داشته باشید. به یاد داشته باشید که یک رابطه عاشقانه و خوب، نیاز به رسیدگی و مراقبت دائمی دارد. تا انتهای این مقاله همراه مدافون باشید. این مقاله توسط اعظم رحیمی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی تایید شدهاست.
از کلمات و جملات زیبا استفاده کنید
کلمه ها و واژه ها، در واقع راه ارتباطی انسانها با یکدیگر هستند. انسان به وسیله کلمات میتواند مشکلات خود را حل و فصل کند. سایر موجودات، وقتی با هم دچار مشکل میشوند ممکن است که با هم بجنگند. انسانها هم ممکن است که با انتخاب کلمات نامناسب به هم آسیب بزنند. انسان این توانایی را دارد که با کلام خود دیگری را نوازش و ابراز عشق، محبت و علاقه کند. بنابراین در رابطه با همسر خود، با کلام زیبا و انتخاب کلمات مناسب و شایسته، به او محبت کنید.
با همسرتان دوست باشید
برای خوشبختی طولانی مدت، زن و شوهر باید با هم دوست و عاشق هم باشند. دوستی از ارزش های مشترک و همدلی متقابل ایجاد میشود. زمان بیشتری را برای تفریح اختصاص دهید. در یک برنامه مشترک با هم شرکت کنید مثل ورزش کردن، امور خیریه یا …
در مقاله زیر، روانشناسان مدافون درباره اهمیت و ضرورت تفریح در زندگی توضیحات کاملی ارائه کردهاند. به شما توصیه می کنیم این مقاله مفید را از دست ندهید:
خواسته ها و انتظارات خود را واضح و روشن بیان کنید
آنچه میتواند چالش و تنش بین زوجین را بیشتر کند، بیان نکردن صریح و روشن انتظارات زوجین از یکدیگر است. آنچه میخواهید را مشخص و واضح برای شریک زندگی خود مشخص کنید و بگویید که چه خواسته ای دارید.
انتظارات خود را با شرایطی که دارید مطابق کنید
نکته مهم در زندگی مشترک این است که خودتان و همسرتان را همانطور که هستید بپذیرید. همه انسانها دوست دارند، همه زندگی شان ماه عسل باشد. اما مگر میشود؟ با گذشت زمان، هم شما و هم همسرتان تغییر میکنید.انتظار نداشته باشید که با داشتن فرزند و گذشت چندین سال از زندگی مشترک، شما همان نوع رابطه ای را داشته باشید که در ابتدای زندگی مشترک داشته اید.
با خودتان رفتار خوبی داشته باشید
معمولا ما با دیگران طوری رفتار می کنیم که در خودگویی و صحبت با خودمان، رفتار می کنیم. خودتان را دائم سرزنش و ملامت نکنید. به خودتان توهین و بی احترامی نکنید. سعی کنید با خودتان با ملایمت و آرامش بیشتری برخورد کنید تا با همسر خود هم بتوانید با آرامش بیشتری برخورد کنید.
زمان مناسب را برای بیان خواسته های خود پیدا کنید
وقتی که خسته، عصبانی و بی حوصله هستید، به خودتان بگویید «الان وقت این کار نیست که حرفم را با همسرم در میان بگذارم.» در این شرایط یک خودمراقبتی انجام دهید تا حالتان را خوب کند و واکنش خوبی را برانگیزاند. به یاد داشته باشید هر کاری که قرار است انجام دهید، نقطه شروع آن خودتان هستید.
قرارهای دوتایی با همسرتان بگذارید
برای اینکه عشق و صمیمیت را به زندگی خود برگردانید، زمانهایی را درست مانند قبل از ازدواج برای دوتایی با هم بودن در نظر بگیرید. برای اجرای این کار باید زمان مشخصی برای این کار تعیین کنید چون بعید است که چنین وقتی پیش بیاید. در این وقت گذرانی دو نفره، از بچهها، پدر و مادر و مسائل مالی صحبت نکنید. در این زمان لباس های مناسب بپوشید، یک قرار شام بیرون بگذارید یا با تماشای یک فیلم، با هم وقت بگذرانید.
اگر در زندگی مشترک نیاز به تنهایی داشته باشید خوب است یا نه؟ در مقاله زیر روانشناسان مدافون نکات جالبی در خصوص تنهایی در زندگی مشترک ارائه کردهاند. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم:
تنهایی در زندگی مشترک چگونه باید باشد؟
اگر نیاز به دریافت مشاوره از یک متخصص روانشناس خانواده دارید، در مدافون مجموعه ای از روانشناسان آنلاین خانواده، آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند:
-
دکتر منیژه شهبازخان115,000 ﷼
-
حانیه خوش لهجه83,000 ﷼
-
شاهین دخت احمدی110,000 ﷼
-
دکتر کاملیا ساداتی120,000 ﷼
-
ندا ملکی100,000 ﷼
-
دکتر سارا کمال دار74,000 ﷼
-
مریم کریمی80,000 ﷼
-
میثم اشرفی74,000 ﷼
-
زهره امراللهی74,000 ﷼
سوالات روانشناسی در خصوص ارتباط بین زن و شوهر
معمولا در پشت این موضوع ذهنیت های خاصی وجود دارد مثلا اینکه من از این لوس بازی ها خوشم نمیآید. یا مثلا اگر من از این کلمات استفاده کنم، ممکن است که همسرم فکر کند که من می خواهم چاپلوسی کنم. از دیگر ذهنیت هایی که پشت استفاده نکردن از جملات زیبا وجود دارد، نگرانی از سواستفاده از این حرف هاست. ممکن است شوهر شما بگوید که من با رفتارم، عشق و علاقه خودم را نشان می دهم. باید این ذهنیت را شناخت و به افرادی که این ایده را دارند گفت که حتی اگر ما با رفتار خودمان هم به همسرمان نشان دهیم که دوستش داریم اما این موضوع دلیلی بر این نمیشود که از حرف ها و واژه های خوب برای شریک زندگی مان استفاده نکنیم. همه ما باید یاد بگیریم که کلمات و جملات زیبا انتخاب کنیم تا تاثیری که میخواهیم را بگذارد.
این را در نظر بگیرید که همسر شما حق دارد که این نظر را داشته باشد. اینکه وی می گوید اینها که گوش می کنی چی هست، شاید به این معنی نباشد که می خواهد شما را مسخره کند. شاید منظور همسر شما این است که این چیزهایی که تو دنبال می کنی، موضوعات بدیهی و ساده است. شاید هم می خواهد بگوید که آنچه گوش می دهی به دانستن نیست به عمل کردن است. یا حتی میتواند به این معنی باشد که من چندین بار این حرف ها را زده ام اما تو به آن توجه نکردهای. بنابراین این که بگوید این چی هست که گوش میکنی، لزوما به این معنی نیست که می خواهد مسخره کند. سعی کنید بفهمید که همسر شما منظور اصلی اش از اینکه می گوید این چی هست که گوش می کنی، چه هست. با او صحبت کنید و بپرسید که این مطالب چه اشکالی دارد و به نظر تو چرا نباید آن را گوش کرد. با صحبت کردن درباره این موضوع آن را حل کنید و از منظور اصلی همسرتان مطلع شوید.
همه ما وقتی خسته، گرسنه و عصبانی هستیم وقتی که به خانه می آییم دوست داریم که یک محیط آرام و امن داشته باشیم. با گشاده رویی، ملایمت و مسالمت از همسر خود استقبال کنید. در حال و احوال به خستگی او هم اشاره بکنید. مثلا بگوید که خسته نباشی انگار امروز روز سختی را گذرانده ای. این موضوع کمک میکند که اگر تنشی هست، از شدت آن کم شود.
باید گفت که همسر شما هر چه هم که می گوید غلط نیست. درست است؟ بالاخره بخشی از حرف هایش هم درست است. اگر همسرتان حرفی زد که به نظر شما درست است حتما به او بگویید که این حرف تو از نظر من کاملا درست است و کاملا با آن موافق هستم. بنابراین هر وقت که همسرتان حرفی زد که شما هم با آن موافق بودید حتما تحسین، تشکر و تایید کنید تا همسرتان احساس نکند که هر چه می گوید از دید شما اشتباه است. در مواردی که با او اختلاف نظر دارید بگویید من همه حرف های تو را قبول دارم اما در این مورد خاص به نظر میرسد که باید کمی با هم صحبت کنیم و فکر میکنم در صحبت هایت به این جنبه رسیدگی نشدهاست. برای علت این که یک شخص می گوید هر چه من می گویم درست است، ده ها دلیل ممکن است وجود داشته باشد. مثلا می خواهد بگوید که من می فهمم، تو متوجه نمی شوی یا ممکن است ناشی از این باشد که تصورش این است که آدم کامل و بی نقصی است. گاهی در این افراد وقتی به گذشته شان رجوع میکنید می بینید که تایید، تحسین و توجه کافی را دریافت نکرده و می خواهند به قیمت تحکم این فضا را حاکم کنند. سعی کنید همسرتان را به مسیر دوستی، رفاقت و صمیمیت بیاورید.
باید دقت کنیم که شرایط، زمان، مکان مناسب است یا خیر. آیا همسر ما امکان برآورده کردن خواسته ما را دارد یا نه. مثلا شما بهطور شفاف خواسته خود را مطرح کردهاید اما همسر شما در آن زمان توان مالی برای اجرای خواسته شما را ندارد. همچنین ممکن است که شوهر شما، توان و انگیزه انجام آن کار را نداشته باشد. بنابراین باید در قدم اول بفهمید که علت توجه نکردن او به خواسته شما چیست. از همسر خود بپرسید چرا وقتی من از تو خواهش کردم، این کار را برای من انجام بدهی، هیچ واکنشی از طرف تو دریافت نکردم. حداقل انتظار من این است که برای من توضیح دهی که علت بی توجهی تو به این خواسته من چیست. به او بگویید که واکنش نشان ندادن به خواسته من، حس بدی را در من به وجود میآورد.
واقعیت این است که یک سری تفاوتهای فردی بین زن و مرد وجود دارد. خانمها عاطفی تر و بیشتر کلامی هستند و راحت تر میتوانند احساسشان را بیان کنند. زن ها دوست دارند که حرف های خوب بشنوند. بنابراین آقایان باید توجه کنند که به خانمی که به آنها ابراز عشق کلامی میکند، در حد آن و یا حتی بیشتر عکس العمل نشان دهند.
هر دو آدمی ممکن است که بر سر موضوعات مختلف با هم دچار چالش شوند. بسیاری از این چالش ها، قابل پیش بینی و پیشگیری است. معمولا مشخص است که در چه مواردی اختلاف نظر بین همسران وجود دارد. مواظب باشید در مواردی که با همسرتان اختلاف دارید در تله نیفتید. در یک دعوا، معمولا یک نفر شروع میکند و یک نفر ادامه میدهد. با خودتان قرار بگذارید که شما شروع کننده دعوا نباشید و اگر طرف مقابل هم شروع کرد، شما ادامه دهنده نباشید. شرایط همسر خود را درک کنید. خیلی از وقت ها همسرتان ممکن است خسته، گرسنه، عصبانی باشد ممکن است کمخوابیده باشد و یا به دلیل تغییرات هورمونی در بدنش، حال بدی را داشته باشد. هر ناراحتی طرف مقابل را به خودتان نگیرید. به همسرتان با ملایمت توضیح دهید که من دوست ندارم که با این لحن با من صحبت بشود. وقتی با من با این لحن صحبت می کنی، ناراحت میشوم و نمیتوانم آن طور که می خواهم به تو ابراز محبت کنم.
با شرکت در این تست آنلاین و رایگان میزان رضایت خود از زندگی مشترک را ارزیابی کنید.
خوشحال می شویم شما هم نکاتی که در بهبود روابط بین زوجین میتواند موثر باشد را در بخش نظرات ثبت کنید.
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.
چه نکات خوبی گفتین
یه دوستی داریم که با وجود داشتن سه تا فرزند همیشه با هم وقت میذارن و کنار هم هستن. هر وقت که منو همسرم باهاشون جایی میریم ازشون یاد میگیریم. میخوام بگم که اطرافیان خیلی مهم هستن
من و همسرم 50 ساله که با هم ازدواج کردیم و خیلی با همی خوبیم خدا رو شکر