غلبه بر حسادت | چه طور بر حسادت غلبه کنیم؟

آیا رابطه عاطفی موفق خواهرتان موجب ناراحتی و رنجش شما می‌شود؟ ترفیع همکارتان چه طور؟ باعث ایجاد حس ناخوشایندی در شما می‌شود؟ تا به حال ‌شده‌است که با شکست دیگری خوشحال شوید؟ در چنین حالتی باید گفت که شما درگیر حس حسادت شده اید! همه ی ما در کنار خصوصیات مثبتی که داریم، بارها و بارها این اتفاق برایمان رخ داده است که وقتی با خوشبختی و موفقیت دیگران روبرو شده‌ایم، خشمی ناشی از حسادت تمام وجودمان را گرفته است.

این مقاله توسط پریسا سبزواری، کارشناس ارشد روانشناسی، بررسی و تایید ‌شده‌است.

این حس خود به خودی بوده و دست خودمان نیست. از این رو برخی افراد ممکن است برای رخ دادن این حس، مدام خود را سرزنش کنند. این حس میان تمامی انسان ‌ها مشترک است و تنها شدت بروز آن با یکدیگر فرق دارد. همچنین باید در نظر داشت که حسادت با غبطه متفاوت است .حسادت باعث خشم از موفقیت دیگری می‌شود اما غبطه باعث می‌شود تا آرزو کنیم ای کاش من هم بتوانم موفقیتی مانند او به دست آورم.

غلبه بر حسادت

برای غلبه بر حسادت تا شماره ده بشمارید.

هر زمان که حسادت در شما باعث عصبانیت شد، چشمان خود را ببندید، نفس عمیقی بکشید و تا ده بشمارید. پس از پایان ده ثانیه، از خود بپرسید که آیا چیزی که از آن ناراحت هستید واقعا ارزش دارد که روزتان را خراب کنید؟ و در مورد اینکه چطور شما می‌توانید آن چیز را بدست آورید بیاندیشید. در اغلب موارد فکر منطقی درباره حسادت، از میزان آن می کاهد.

حس حسادت خود را بپذیرید.

دقت داشته باشید که با انکار حسود بودن، بر روی آتش حسادت خود بنزین می ریزید و آن را شعله ور تر  می‌کنید. از این رو بهتر است حس حسادت خود را قبول کرده و آن را بشناسید. چرا که حسادت نوعی غریزه طبیعی بوده که در تمامی افراد وجود دارد. تنها میزان آن در افراد تفاوت دارد. راهی که باعث کاش حسادت می‌شود این است که بپذیرید حسود هستید.

زمانی که افکار حسودانه را در ذهن خود می شنوید ، توقف کنید و  آن ها را به عنوان حسادت بپذیرید. با واقعیت روبرو شوید و بگویید این حسادت است و با غبطه متفاوت است .شاید من فقط آرزو دارم مانند او موفق شوم  یا شاید اگر به راههایی که او طی کرده است فکر کنم او را تحسین خواهم کرد و یا حتی از او الگو خواهم گرفت. این کار باعث می‌شود بین خودتان و افکارتان فاصله ایجاد کنید و خلق و خوی خود را کنترل کنید. اگر این حس را در خود نپذیرید و به مقابله با آن نپردازید، به هیچ عنوان نمی‌توانید از شر آن خلاص شوید.

از مقایسه خود با دیگران پرهیز کنید.

به خودتان یادآوری کنید که هر شخص ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد و تمامی ما نقاط ضعف و قدرت خود را داریم. چرا که هر‌‌چه‌قدرتمند تر و ثروتمند تر شوید، کسانی هستند که از شما بالاتر هستند. از این رو نباید انرژی خود را با احساس غبطه هدر داد. تنها کسی که باید خود را با او مقایسه کنید، خود دیروزتان است. با اینکار نه تنها با حس حسادت مقابله خواهید کرد، بلکه موجب پیشرفت خود نیز خواهید شد.

روی ضعف‌ های خود تمرکز نکنید.

برخی افراد به هنگام مواجهه با موفقیت های دیگران، مدام بر روی نقطه ضعف های خود تمرکز می‌کنند و خود را انسانی ضعیف ‌می‌دانند. این مسئله درست است که قبول کردن نقطه ضعف ها و تقویت آن ها موجب پیشرفت افراد می‌شود، اما توجه بیش از اندازه به نقطه ضعف ها باعث می‌شود شما رفته رفته به فردی افسرده، حسود ،بی‌انگیزه و ناامید تبدیل شوید. از این رو به جای این که کمبود های خود را زیر ذره‌ بین قرار دهید و فقط فقط وجوه منفی خود را ببینید، به فکر بهبود نقاط ضعف خود و تقویت نقاط قوتتان باشید.

اعتماد به نفس و عزت نفس خود را بالا ببرید.

تقویت اعتماد به نفس به شما کمک می‌کند که هرگز خود را با دیگران مقایسه نکرده و احساس حسادت نکنید. هرچه میزان اعتماد به نفس بیشتر باشد، سعی افراد برای قبول نقاط ضعف و تلاش برای کاهش و رفع  آنها بدون  حسادت به موقعیت دیگران بیشتر می‌شود و مشاهده پیشرفت دیگران نه تنها موجب حسادت و رنجش نمی‌شود، بلکه موجب پیشرفت افراد نیز می‌گردد. اولین و ‌‌مهم‌ترین راه افزایش اعتماد به نفس این است که خودتان را باور کنید. یعنی  مجموعه ی نقاط ضعف و قوت خود را بپذیرید و قبول کنید که می‌توانید شما هم تبدیل به  فردی که آرزو دارید شوید.

بر روی تست آنلاین اعتماد به نفس مدافون یا پرسشنامه آنلاین عزت نفس کلیک کنید تا میزان عزت و اعتماد به نفس خود را بسنجید.

غلبه بر حسادت

موفقیت های دیگران را دست کم نگیرید.

هرگز پیشرفت ها و موفقیت های اطرافیان را با تحقیر نگاه نکنید. داشتن افکاری مانند اینکه «او به خاطر رابطه خوبی که با رئیس دارد ترفیع گرفته است» و یا «او به خاطر این موفق ‌شده‌است که پدرش ثروتمند است» موجب افزایش میزان حسادت در شما می‌گردد. شما هرگز با خار کردن و کوچک شمردن دستاوردهای دیگران به قدرت روحی دست پیدا نمی‌کنید.

از این رو پذیرش را در خود تقویت کنید و بدون قضاوت موفقیت ‌های دیگران را تصدیق کنید. زمانی‌که آن فرد را تحسین ‌کنید، وقتی حس کنید فردی که آن موفقیت را به دست آورده حقش بوده، همین حس به شما انگیزه می‌دهد و تشویق ‌تان می‌کند که سخت‌تر تلاش کنید و اهدافی والاتر پیدا کنید و حتی داشتن این احساس در شما باعث جلوگیری از بروز افکار اشتباه و اعصاب خردکن می‌شود.

با یک مشاور صحبت کنید.

اگر با رعایت موارد فوق همچنان حس حسادت در شما وجود داشت و از شدت آن کم نشد، با یک روانشناس صحبت کنید. صحبت کردن با روانشناس کمک بسیاری به تقویت اعتماد به نفس، تمرکز بر روی نقاط قوت، عدم مقایسه خود با دیگران و در نهایت موجب غلبه بر حسادت می‌شود.

شما می‌توانید در اپلیکیشن مشاوره آنلاین پزشکی مدافون، با روانشناس آنلاین مشاوره کرده و بر مشکل حسادت غلبه کنید،

تجربه شما از حس حسادت چیست؟ خودتان درگیر آن هستید؟ آیا دوستانی دارید که به شما حسادت کنند و ارتباط با آنها برایتان سخت باشد؟

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 9853

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *