نتایج تحقیقات نشان می دهد که طبیعت در حال حاضر با ارائه ضدعفونی رایگان میتواند بهترین کمک برای کاهش انتقال ویروس کرونا باشد.
به نقل از ساینس، کارشناسان اظهار کردند: پاشیدن موادضدعفونیکننده در خیابانها نتایج موثر خود را ندارد و تنها میتواند هزینههایی به دنبال داشته باشد.
مقامات در سراسر جهان، معمولا فضاهای عمومی باز مانند خیابان، پارک و معابر را با محلولهای رقیق سفیدکننده، ضدعفونی میکنند تا ویروس کرونا به افرادی که در این مکانها تردد دارند، کمتر انتقال یابد.
ضدعفونی کردن خیابان، اماکن عمومی در فضای باز بیفایده و اتلاف منابع عمومی است.
« با شیوع کرونا انواع و اقسام اقدامات پیشگیرانه پیشنهاد شد. در این میان، اقداماتی هستند که در مقابله با همهگیری ویروسهای تنفسی پایهٔ علمی ندارند مانند پاشیدن مواد گندزدا. شستن خیابانها و میادین با محلولهای حاوی هیپوکریت سدیم یا همان وایتکس، نه تنها راه موثری در مهار انتقال ویروس کرونا نیست بلکه علاوه بر آلودگیهای جدی زیست محیطی و احتمال آسیب تنفسی، موجب اتلاف نیروی انسانی و مواد ضدعفونیای میشوند که میشد به روش درست برای گندزدایی موثر مکانهای عمومی مانند اتوبوس، قطار، فروشگاهها و ادارههای دولتی استفاده شوند. »
«عفونتزدایی مکانهای عمومی باید به جاهایی تمرکز پیدا کند که نقش مستقیم در گسترش عفونت دارند، مانند پایانههای مسافربری، فروشگاهها و رستورانها، حمل و نقل عمومی، ادارات و بانکها و مدارس و دانشگاهها. در این فضاهای بستهٔ عمومی، عامل اصلی انتقال سطوح آلوده هستند که یا با تماس مستقیم یا احتمالا از راه ذرات معلق موجب سرایت بیماری میشوند.»
ویروس چگونه منتقل می شود؟
مهمترین عامل انتقال ویروس از طریق تماس مستقیم با ذرات معلق آلوده از فرد بیمار است، زمانی که شخصی آلوده به ویروس، سرفه یا عطسه میکند، میتواند ویروس را به افراد دیگر انتقال دهد یا زمانی که فردی صورت خود را با دست آلوده لمس کند، ویروس از طریق بینی، دهان و چشم داخل بدن شده و از این طریق او را آلوده میکند.
در حالت بعدی، انتقال از طریق تماس با سطوح آلوده است، زمانی که فردی سطوح آلوده را لمس کند و دست خود را به دهان، بینی و چشم بزند، این شخص هم آلوده میشود.
در بررسیها نشان داده شد که این ویروس میتواند در پلاستیک و استیل به مدت 72 ساعت، در مس 8 ساعت، مقوا 4 ساعت و سایر سطوح متخلخل هم زنده بماند.
دانشمندان اظهار کردند: نور مستقیم خورشید باعث کاهش انتقال کروناویروس میشود. دما و رطوبت نیز از عوامل مهمی هستند که قابلیت زنده ماندن ویروس را تعیین میکند، هرچه دما بالاتر باشد، ویروس قابلیت کمتری برای آلوده کردن افراد دارد.
بهعبارتدیگر، طبیعت در حال حاضر با ارائه ضدعفونی رایگان، ما را یاری میکند.
ذرات هوا بهاندازهای کوچک هستند که در هوا معلقاند، این ذرات میتوانند حاوی ویروسهایی باشند که در هنگام استنشاق، میزبان مستعد را آلوده کنند.
اسپری مواد ضدعفونیکننده در هوا میتواند ذرات آلوده را کاهش دهد، اما این عمل چندان کارآمد نیست، زیرا قطرات مواد ضدعفونیکننده بهسرعت پراکنده میشوند و به زمین میافتند.
علاوه براین، بعد از اتمام ضدعفونی اگر فرد آلوده در همان منطقه حضور یابد و ذرات را پخش کند، این روش، تلاشی بیهوده خواهد بود.
خطرات ناشی از اسپری ضدعفونیکنندهها گاهی بیشتر از منافع آن است، زیرا سفیدکنندهها و سایر ضدعفونی کنندهها هنگام استنشاق میتوانند عوارض جانبی ایجاد کنند.
گاهی این مواد ضدعفونیکننده میتواند احساس امنیت کاذب ایجاد کند. افرادی که در مناطق و خیابانهایی که به تازگی ضدعفونی شدند، قدم میزنند و معمولا احتیاط کمتری را رعایت میکنند و شاید از وسایل محافظتی مانند ماسک نیز استفاده نکنند.
نکته مهم این است که تنها روش قابلقبول برای محافظت در برابر ویروس، رفتار فردی است. به این معنی که هنگام حضور در اماکن عمومی باید از ماسک استفاده کرد. شستوشوی دستها هم بهطور کامل انجام شود و همچنین فاصله اجتماعی نیز رعایت شود.
تاریخ نگارش:
شما اینجا هستید: