نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که فلاونول موجود در چای، میوه و سبزیجات خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را در افراد مسن کاهش میدهد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، محققان در یک مطالعه ۹۲۱ نفر را که به طور میانگین ۸۱ سال سن داشتند و به زوال عقل مبتلا نبودند، برای حدود شش سال تحت نظر گرفتند. در طول این تحقیق، ۲۲۰ نفر از این افراد به آلزایمر مبتلا شدند.
به استناد یافتههای این مطالعه، احتمال ابتلای افرادی که بیشترین مقدار فلاونولها را مصرف میکردند، تقریباً نصف افرادی بود که کمترین میزان این آنتی اکسیدانها را در رژیم غذایی خود دریافت میکردند. در حالی که تنها ۱۵ درصد از افرادی که بیشترین میزان فلاونول (روزانه ۱۵.۳ میلیگرم) را مصرف کرده بودند، در پایان دوره ۶ ساله به آلزایمر دچار شدند، نرخ بروز این بیماری در بین شرکتکنندگانی که کمترین میزان از این آنتیاکسیدانها (روزانه ۵.۳ میلیگرم) را استفاده کرده بودند به ۵۴٪ میرسید. این نسبت حتی پس از آن که محققان دیگر عوامل خطر مربوط به بیماری آلزایمر از قبیل دیابت، سابقه سکته قلبی یا مغزی یا فشار خون بالا را نیز در نظر گرفتند، همچنان صادق بود.
فلاونولها در رنگدانههای گیاهی یافت میشوند و دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد التهابی هستند. اگرچه مطالعات پیشین ارتباط میان مصرف فلاونوئیدها را با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نشان داده بود، تاکنون تحقیقاتی در مورد تأثیری که فلاونولها به طور خاص بر ایجاد آلزایمر دارند، انجام نشده بود. محققان در این مطالعه از شرکت کنندگان خواسته بودند که پرسشنامههای سالانهای را در مورد عادات غذایی خود تکمیل کنند. آنها همچنین هر سال در کنار آزمایشهای شناختی ارزیابیهای دیگری را انجام میدانند تا بروز بیماری آلزایمر را در این شرکتکنندگان بررسی کنند.
محققان می گویند که میوه و سبزیجات، بویژه سبزیجات برگ سبز تیره و هر از چندگاهی مقداری چای بنوشید. یک رژیم غذایی سالم که شامل میوهها و سبزیجات مختلف باشد برای حفظ سلامت، به خصوص سلامت مغز، اهمیت بالایی دارد. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متنوع و اجتماعی بودن، ورزش و کار کشیدن از ذهن در حفظ سلامت مغز اهمیت دارد و میتوانند تغییر ایجاد کنند. حفظ سطح طبیعی قند خون و پایین نگه داشتن فشار خون نیز از دیگر مولفههای مهم در حفظ سلامت مغز به شمار میرود.
به گفته فینی، اگرچه با افزایش سن خطر ابتلا به زوال عقل نیز افزایش مییابد اما این یک مشکل اجتناب ناپذیر نیست و افراد میتوانند با استفاده از روشهایی خطر ابتلای خود به این بیماری را کاهش دهند.
سوال و جواب پزشکی آلزایمر
در پاسخ به سوال شما باید بگویم خیر. چرا که این عمل ها برای کنترل صرع انجام شده است و اگر بتوانیم حمله های صرع را کنترل کنیم، عملکرد مغز بهتر خواهد بود و عملکرد شناختی بهتری خواهید داشت.
خیر. سندرم گیلن باره، یک بیماری اعصاب محیطی است و بیماری آلزایمر با قشر مغز در ارتباط است.
این احتمال وجود دارد که قسمت هیپوکم در مغز شما بر اثر ضربه آسیب دیده باشد و این مشکل بیشتر به نظر می آید ناشی از ضربه باشد تا آلزایمر. ریسک ابتلا به آلزایمر در کسانی که ضربه شدید به مغزشان خورده کمی بیشتر از افراد دیگر در جامعه است.
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.