اهمیت صبحانه در رژیم غذایی

صبحانه بیشتر مواقع «مهم ترین وعده غذایی روز» نامیده می شود و دلیل خوبی هم دارد. همانطور که از نامش پیداست، صبحانه دوره ناشتایی یک شبه را می شکند. ذخایر گلوکز را دوباره پر می کند تا سطح انرژی و هوشیاری را افزایش دهد، در حالی که سایر مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای سلامتی را نیز فراهم می کند.

بسیاری از مطالعات فواید خوردن صبحانه را برای سلامتی نشان داده اند. صبحانه، سطح انرژی و توانایی تمرکز را در کوتاه مدت بهبود می بخشد و می تواند به مدیریت بهتر وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی در دراز مدت کمک کند.

علیرغم فواید صبحانه برای سلامتی و تندرستی، بسیاری از مردم به دلایل مختلف اغلب از آن صرف نظر می کنند. تا انتهای این مقاله همراه کارشناسان تغذیه مدافون باشید. در هر ساعتی از شبانه روز، در اپلیکیشن مدافون، می توانید با بهترین متخصصان تغذیه، مشاوره کنید.

چرا صبحانه مهم است؟

وقتی از خواب شبانه خود بیدار می شویم، ممکن است تا 10 ساعت چیزی نخورده باشیم. صبحانه ذخایر انرژی و مواد مغذی را در بدن پر می کند.

تامین انرژی

منبع انرژی بدن گلوکز است. گلوکز از کربوهیدرات هایی که می خوریم شکسته و جذب می شود. بدن بیشتر انرژی خود را به صورت چربی ذخیره می کند. اما بدن مقداری گلوکز را نیز به عنوان گلیکوژن ذخیره می کند که بیشتر آن را در کبد و مقادیر کمتری در ماهیچه ها ذخیره می کند.

در طول زمان ناشتا (نخوردن)، مانند یک شب، کبد گلیکوژن را تجزیه می کند و آن را به عنوان گلوکز در جریان خون آزاد می کند تا سطح قند خون را ثابت نگه دارد. این به ویژه برای مغز که تقریباً به طور کامل برای انرژی به گلوکز متکی است، مهم است.

در صبح، پس از 12 ساعت بدون غذا، ذخایر گلیکوژن کم است. هنگامی که تمام انرژی ذخایر گلیکوژن تمام شد، بدن شروع به تجزیه اسیدهای چرب برای تولید انرژی مورد نیاز خود می کند. اما بدون کربوهیدرات، اسیدهای چرب فقط تا حدی اکسید می شوند که می تواند سطح انرژی را کاهش دهد.

خوردن صبحانه سطح انرژی را افزایش می دهد و سطح گلیکوژن را بازیابی می کند تا متابولیسم بدن را در طول روز حفظ کند.

نخوردن صبحانه ممکن است راهی خوب برای کاهش مصرف کلی انرژی به نظر برسد. اما تحقیقات نشان می‌دهد که حتی با دریافت انرژی بیشتر، افرادی که صبحانه می‌خورند در صبح نسبت به کسانی که تا آخر روز غذا نمی‌خورند، فعالیت بدنی بیشتری دارند.

حذف صبحانه در نوجوانان ؛ ممنوع

تامین ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی ضروری

غذاهای صبحانه سرشار از مواد مغذی کلیدی مانند فولات، کلسیم، آهن، ویتامین های گروه B و فیبر هستند. صبحانه مقدار زیادی از کل مواد مغذی روزانه را تامین می کند. در واقع، افرادی که صبحانه می خورند بیشتر از افرادی که صبحانه نمی خورند، میزان ویتامین ها و مواد معدنی توصیه شده روزانه خود را تامین می کنند.

کمک به کنترل وزن

صبحانه کمک می کند وزن خود را کنترل کنیم .افرادی که به طور منظم صبحانه می خورند کمتر دچار اضافه وزن یا چاقی می شوند. تحقیقات در مورد چرایی این موضوع ادامه دارد. تصور می شود که خوردن صبحانه ممکن است به دلایل زیر در کنترل وزن موثر باشد:

  • از نوسانات زیاد در سطح گلوکز خون جلوگیری و به کنترل اشتها کمک می کند
  • صبحانه قبل از اینکه واقعا گرسنه شوید سیرآوری می آورد، بنابراین کمتر احتمال دارد که شخص هنگام گرسنه شدن در صبح هر چه در دسترسش است حتی غذاهای شیرین و پرکالری، مصرف کند.
  • صبحانه قدرت مغز را تقویت می کند

در اپلیکیشن مدافون می توانید به صورت 24 ساعته رژیم لاغری آنلاین دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد لینک زیر شوید:

صبحانه قدرت مغز را تقویت می کند

نخوردن صبحانه، باعث می شود که کمی احاساس تنبلی و یا مشکل در تمرکز به وجود آید چرا که مغز انرژی مورد نیاز برای شروع کار را دریافت نکرده است. مطالعات نشان می دهد که نخوردن صبحانه بر عملکرد ذهنی از جمله توجه، توانایی تمرکز و حافظه تأثیر می گذارد. این می‌تواند باعث شود که برخی از وظایف سخت‌تر از حد معمول احساس شوند.

یک صبحانه سالم ممکن است خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد

کسانی که صبحانه می خورند در مقایسه با کسانی که صبحانه نمی خورند، کمتر در معرض خطر چاقی و دیابت نوع 2 قرار دارند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد افرادی که صبحانه نمی‌خورند ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی باشند.

کودکان و نوجوانان و مصرف صبحانه

اضافه‌وزن دوره کودکی می‌تواند امکان ابتلای زودرس به مشکلاتی مانند دیابت نوع دو و بیماری‌های قلبی- عروقی را افزایش دهد. از دست دادن وعده صبحانه منجر به افزایش چاقی در نوجوانان می‌شود.

درباره رژیم لاغری بخوانید.

حذف صبحانه از وعده‌های غذایی که عادتی متداول میان نوجوانان است، با افزایش اندازه دور کمر و شاخص توده بدنی، ارتباط مستقیم دارد. این عادت می‌تواند به یک رژیم نامتعادل و دیگر عادت‌های مضر منجر شود و این افراد را در بزرگسالی، در برابر اضافه وزن آسیب‌پذیر کند.

چاقی در جوانی می‌تواند مسائل بهداشتی مانند دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی را ایجاد کند؛ محققان برزیلی در تحقیقات خود نشان دادند حذف اولین وعده غذایی روزانه منجر به عادت‌های ناسالم می‌شود.

پژوهشگران  تأکید می‌کنند، حذف صبحانه می‌تواند به رژیم غذایی نامتعادل و سایر رفتارهای ناسالم منجر شود که به طور بالقوه نوجوانان را در معرض افزایش وزن و سایر بیماری‌ها قرار می‌دهد.

کودکان و نوجوانانی که به طور منظم صبحانه می خورند در مقایسه با افرادی که صبحانه نمی خورند، عملکرد تحصیلی بهتری دارند. آنها همچنین سطح بیشتری از ارتباط را با معلمان و سایر بزرگسالان در مدرسه خود احساس می کنند، که منجر به نتایج مثبت بیشتر سلامتی و تحصیلی می شود.

نیاز به مشاوره با دکتر آنلاین دارید؟

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » مطالب علمی » اهمیت صبحانه در رژیم غذایی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.2 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 588

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.

مشاوره آنلاین پزشکی مشاوره آنلاین روانشناسی
دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *