دیابت و سکته

تحقیقات اخیر نشان داده است که دیابت (بیماری قند) احتمال سکته‌های قلبی را تا ۳ برابر و سکته‌های مغزی را تا ۲ برابر افزایش می‌دهد. همچنین بررسی ها نشان داده است که بیماری دیابت حتی ریسک آلزایمر را هم افزایش می‌دهد و احتمال ابتلا به این بیماری را  دو برابر بیشتر می‌کند.

دیابت شایع‌ترین علت نارسایی کلیوی و مهم‌ترین علت نابینایی در دنیا و همین طور مهم‌ترین علت قطع پا هم است، این بیماری در کشور ما هم جز دو علت اصلی قطع پا به شمار می‌آید و بعد از تصادفات، دومین عامل قطع پا است.

اگر می خواهید درباره دیابت بیشتر بدانید، مقاله دکتر فاطمه سیاری فرد را از دست ندهید

همچنین متاسفانه احتمال ابتلا به کبد چرب در بیماران دیابتی بیشتر است. بیماری قند تمام بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و یکی از مکانیزم‌های این موضوع مقاومت به انسولین است و حتی سرعت پیر شدن در افراد دیابتی که قند خون کنترل‌نشده دارند، زودتر از سایرین است.

رابطه مستقیم افزایش چاقی و شیوع دیابت

دیابت یا همان بیماری قند که متاسفانه بسیاری را به خود مبتلا کرده است یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و سازی در بدن است که به واسطه آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین می رود یا برعکس مقاومت در برابر انسولین در بدن ایجاد می شود در نتیجه انسولین تولیدی نمی تواند عملکرد نرمال خود را انجام دهد.علامت شاخص آن میزان قند خون بالای ۱۲۰ میلی گرم در دسی لیتر در حالت ناشتا است و از دیگر نشانه های آن پرخوری و پرنوشی است. در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می یابد به همین دلیل میزان قند خون افزایش یافته که به آن هایپرگلیسمی می گویند.

شیوع دیابت با افزایش چاقی در جامعه رابطه دارد و هر مقدار چاقی در جامعه کمتر شود، شیوع دیابت هم کاهش می‌یابد. مردم جامعه می توانند با تغییر سبک زندگی خود از ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن مانند دیابت و قلبی عروقی جلوگیری کنند.

ما قبلا در مقاله ای نتایج تحقیقات در خصوص رابطه ویتامین دی و دیابت را منتشر کرده ایم. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم

سکته

پیشگیری از دیابت با ورزش

دیابتی‌ها حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت فیزیکی داشته باشند. ورزش و فعالیت های فیزیکی نقش مهمی در کنترل و پیشگیری دیابت دارد. همچنین با رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن و فعالیت فیزیکی می‌توان این بیماری را کنترل کرد .

هرچه فعالیت فیزیکی بیشتر شود، میزان گیرنده‌های انسولین در سلول‌ها به خصوص سلول‌های عضلات اسکلتی افزایش پیدا می‌کند، بنابراین فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشید تا قند خونتان بهتر کنترل شود.

منبع: ایرنا

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » مطالب علمی » دیابت و سکته

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 3.5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 895

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.

مشاوره آنلاین پزشکی مشاوره آنلاین روانشناسی
دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *