8 بیماری رایج در بین زنان

همان‌طور که می دانید بسیاری از بیماری‌ها، بین مردان و زنان مشترک است. اما بعضی بیماری‌ها بیشتر در زنان دیده می‌شود. از طرفی زنان کمتر به مسئله سلامت خود رسیدگی می‌کنند و بیماری‌ها شایع و شرایطی چون سرطان سینه، سرطان دهانه رحم، یائسگی و بارداری مختص زنان است. در این مقاله از مدافون، 8 بیماری رایج در بین زنان که خطرات قابل توجهی برای آنها دارند را معرفی کرده‌ایم.

این مقاله توسط دکتر صفا صالحی متخصص زنان و زایمان بررسی و تایید ‌شده‌است.

بیماری‌های رایج زنان

مرگ و میر زنان در مقایسه با مردان، بر اثر حمله قلبی بیشتر است و افسردگی و اضطراب در بین بیماران زن، بیشتر دیده می‌شود. زنان بیشتر دچار بیماری‌های دستگاه ادراری می‌شوندو زنان در برابر بیماری‌های مقاربتی، آسیب‌پذیرتر هستند.

بیماری قلبی

در آمریکا، از هر 4 مرگی که در زنان رخ می‌دهد، یکی از آنها بر اثر بیماری‌های قلبی است. شاید شما هم از آن دسته باشید که فکر می‌کنید مشکلات قلبی در بین مردان رایج تر است اما خوب است بدانید که این بیماری، زنان و مردان را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این حال، تنها 54 درصد از زنان ‌می‌دانند که بیماری قلبی، یکی از خطرناک ترین بیماری‌هایی است که در زنان وجود دارد.

سرطان سینه

سرطان سینه (سرطان پستان)، که به‌طور معمول از پوشش مجاری شیر منشا می‌گیرد، می‌تواند به سایر اندام‌ها سرایت کند و تهاجمی ترین سرطانی است که زنان را درگیر می‌کند. این بیماری در میان زنان در کشورهای توسعه‌یافته به دلیل طول عمر طولانی‌شان بیشتر دیده می‌شود.

در زنان مبتلا به سرطان سینه ابتدا ممکن است که توده هایی در سینه به وجود بیایند. در اکثر مواقع این توده ها خطرناک نیستند اما مهم است که زنان به صورت مرتب با انجام سونوگرافی، ماموگرافی و…وضعیت این توده ها را بررسی کنند.

سرطان تخمدان و دهانه رحم

شاید شما هم تفاوت بین سرطان تخمدان و سرطان دهانه رحم را ندانید. سرطان دهانه رحم از قسمت تحتانی رحم منشا می‌گیرد، در حالی که سرطان تخمدان از لوله های فالوپ شروع می‌شود هر دو نوع سرطان باعث ایجاد دردهای مشابه می‌شوند، سرطان دهانه رحم نیز باعث ترشح و درد در حین مقاربت می‌شود.

در حالی که سرطان تخمدان علائم بسیار مبهمی دارد، باعث می‌شود که تشخیص آن دشوار باشد. آزمایش پاپ اسمیر سرطان دهانه رحم را تشخیص می‌دهد اما سرطان تخمدان را تشخیص نمی‌دهد.

در صورتی که شما علائم مشکوکی از سرطان سینه، دهانه رحم یا تخمدان دارید، در اپلیکیشن مدافون می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز با دکتر آنلاین زنان و زایمان مشاوره پزشکی کنید و وضعیت سلامت خود را تحت نظر داشته باشید. برو به لیست دکترهای زنان مدافون

بیماری‌های دستگاه تناسلی زنان

خونریزی و ترشح بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی است. با این حال، علائم اضافه شده در طول عادت ماهیانه ممکن است نشان دهنده مشکلات سلامتی باشد. علائم غیرعادی، مانند خونریزی بین قاعدگی، قطع پریود و تکرر ادرار، می‌تواند نشانه ای از یک بیماری دیگر باشد.

مشکلات واژن همچنین می‌تواند نشان دهنده بیماری‌های دیگری مانند بیماری‌های مقاربتی (STDs) یا سرطان دستگاه تناسلی باشد. بسیاری از عفونت‌های ساده، توسط پزشکان به راحتی قابل درمان هستند اما اگر این عفونت‌ها درمان نشوند می‌تواند منجر به شرایطی مانند ناباروری و یا نارسایی کلیه شود.

مسائل بارداری

بعضی بیماری‌های زمینه ای در شرایط بارداری می‌تواند بدتر شده و عود کند و سلامت مادر و فرزند را تهدید کند. آسم، دیابت و افسردگی در صورت عدم درمان می‌تواند به مادر و کودک در دوران بارداری آسیب برساند.

بارداری می‌تواند باعث کاهش تعداد ‌‌گلبول‌های قرمز خون مادر سالم شود و او را دچار کم خونی یا افسردگی کند. مشکلات دیگر مرتبط به حاملگی، می‌تواند کاشت یک سلول تولید مثلی در خارج از رحم باشد که بارداری بعدی را غیرممکن می‌کند.

خوشبختانه، متخصصان زنان و زایمان می‌توانند مسائل شایع و نادر سلامتی را که در دوران بارداری ظاهر می‌شوند را مدیریت و درمان کنند.

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله پرسش و پاسخ های پزشکی در خصوص سلامت زنان، منتشر ‌شده‌است.

بیماری‌های خود ایمنی

بیماری خودایمنی زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های بدن که تهدیدات را از بین می برند، مانند ویروس ها، به سلول‌های سالم حمله می‌کنند. متاسفانه بیماری‌های خودایمنی در بین زنان شایع‌تر است. اکثر بیماری‌های خودایمنی دارای این علائم هستند:

  • فرسودگی
  • تب خفیف
  • درد
  • تحریک پوست
  • سرگیجه

بیشتر سیستم خود ایمنی در معده قرار دارد. به همین دلیل، کسانی که از این عارضه رنج می برند خوب است که به توصیه های زیر عمل کنند:

  • مصرف کمتر شکر
  • مصرف کمتر چربی
  • کاهش استرس

با این حال، بهترین دفاع در برابر بیماری خودایمنی، تشخیص زودهنگام است.

پوکی استخوان

پوکی استخوان نیز یک بیماری رایج در بین زنان است. پوکی استخوان، استخوان ها را ضعیف می‌کند و شرایطی پیش می‌آورد که استخوان ها به راحتی بشکنند. عوامل متعددی می‌توانند باعث ایجاد این بیماری شوند که بیشتر در زنان رخ می‌دهد، مانند:

  • سن
  • مصرف الکل
  • داروهای خاص
  • ژنتیک
  • بی تحرکی و ورزش نکردن
  • توده بدنی کم
  • سیگار کشیدن
  • استفاده از استروئید
پوکی استخوان

برای تشخیص بیماری پوکی استخوان، تراکم استخوان را با استفاده از اشعه ایکس اندازه گیری می‌کنند. در حالی که هیچ درمانی برای پوکی استخوان وجود ندارد، پزشکان می‌توانند درمانی را برای جلوگیری از پیشرفت بیماری تجویز کنند، که ممکن است شامل مکمل های غذایی، انتخاب شیوه زندگی سالم یا مصرف داروهای خاص باشد.

افسردگی و اضطراب

نوسانات طبیعی هورمونی می‌تواند منجر به افسردگی یا اضطراب شود. سندرم پیش از قاعدگی (PMS) معمولاً در بین زنان رخ می‌دهد، در حالی که اختلال دیسفوریک پیش از قاعدگی (PMDD) که در بعضی زنان و دختران اتفاق می‌افتد به گونه ای است که باعث می‌شود آنها قادر به داشتن زندگی عادی نباشند.

مدت کوتاهی پس از تولد، بسیاری از مادران ممکن است به افسردگی پس از زایمان مبتلا ‌شوند.

قبل از یائسگی، تغییر به یائسگی نیز می‌تواند باعث افسردگی شود.

 مهم نیست که علائم چقدر شدید باشد، روانشناسان آنلاین مدافون می‌توانند در هر ساعتی از شبانه روز حتی در ایام تعطیل برای حل اختلالات روحی به شما کمک کنند. مشاوره روانشناسی آنلاین

اگر مطالعه این مقاله برایتان مفید بود، آن را در اختیار دیگر زنان نیز قرار دهید تا با مطالعه آن، بیشتر به فکر سلامت جسم و روح خود باشند.

این مقاله به تایید دکتر صفا صالحی متخصص زنان  در مدافون رسیده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 8364

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *