سوال و جواب (پرسش و پاسخ) وسواس فکری

در این مقاله از مدافون سحر بهروزیان روانشناس آنلاین مدافون به برخی از سوالات شما عزیزان درباره وسواس فکری پاسخ خواهد داد. همراه مدافون باشید.

وسواس فکری

وسواس فکری و عملی چیست؟

اختلال وسواس فکری یا OCD نوعی اختلال بهداشت روانی است که افراد را در هر سنی و از جنبه های مختلف زندگی تحت تاثیر قرار می‌دهد. افکار استرس‌زا، ناخواسته و بی‌ربط که مداوم به ذهن خطور می‌نمایند را «وسواس فکری» و زمانی که فرد احساس نیاز می‌کند تا یک رفتار خاص را مداوم تکرار نمایند را «وسواس عملی» می‌گویند.

در چه سنی اختلال وسواس آغاز می‌شود؟

اختلال وسواس فکری می‌تواند در هر سنی از کودکی و یا بزرگسالی نمایان شود. اما معمولا بروز این اختلال در دو رده ی سنی 10 الی 12 سالگی و اواخر نوجوانی یا اوایل جوانی شیوع بیشتری دارد.

آیا اختلال وسواس ارثی است؟

تحقیقات نشان می‌دهد که اختلال وسواس در خانواده ها دیده می‌شود و ژن ها احتمالا در گسترش بیماری نقش بازی می‌کنند. در واقع اختلال وسواس می‌تواند پایه ارثی و ژنتیکی داشته باشد. اما در واقع اتفاقات ناخوشایند یا روابط ناسالم خانوادگی نیز می‌تواند اختلال وسواس را آغاز یا وخیم‌تر نماید.

آیا اختلال وسواس فکری، نوعی اختلال مغزیست؟

با توجه به تحقیقات صورت گرفته اختلال وسواس ناشی از مشکلاتی در ارتباط میان بخش پیشین مغز و بخش های عمیق تر است. این ساختارهای مغزی از یک پیام رسان شیمیایی به نام سروتونین استفاده می‌کنند. عملکرد سروتونین در مغز برخی از بیماران مبتلا به این وسواس اختلالاتی دارد که با استفاده از داروهای سروتونین و یا درمان شناختی قابل درمان می‌باشد.

پیشنهاد مطالعه | بیشتر درباره وسواس فکری بدانید.

آیا وسواس فکری انواع مختلفی دارد؟

بله وسواس فکری به دسته های مختلفی تقسیم میشود. این دسته ها عبارتند از: افکار پرخاشگرانه یا جنسی، ترس از صدمه رسیدن به دیگران، ترس از میکروب‌ها و آلودگی ها، شک و تردید در ناقص انجام دادن کار، مسائل مربوط به اموز مذهبی و انجام گناه، خود کنترلی و ترتیب و تقارن.

وسواس کودکان چه دلایلی دارد؟

گاهی اوقات وسواس کودکان ژنتیکی هم بوده و اگر به اعضای خانواده دقت کنید، پدر و یا مادر در زمانی، دچار وسواس بوده اند. از این رو والدینی که دچار وسواس هستند می‌توانند این عارضه را به کودک خود هم انتقال دهند. اختلالات اضطرابی هم باعث وسواس می‌شود.

آیا وسواس فکری درمان قطعی دارد؟

بله با انجام برخی اقدامات می‌توان این اختلال را تا حد زیادی تحت کنترل قرار داد. اما توصیه می‌شود که افراد با مشاهده کوچکترین علائمی به روانشناس مراجعه نمایند و درمان را در مراحل اولیه آغاز نمایند.

آیا وسواس فکری خطرناک است؟

وسواس فکری یکی از اختلال‌های روان شناختی است که به کمک درمان‌های غیر دارویی نظیر درمان شناختی رفتاری و درمان‌های دارویی نظیر مصرف داروهای ضد افسردگی یا ضد اضطراب قابل درمان است. برخی افراد فکر می‌کنند وجود وسواس‌های فکری به معنای خطر دیوانگی و بسیار خطرناک است. این در حالی است که اکثر افراد در صورت دریافت درمان مناسب می‌توانند این مشکل را در خود بهبود ببخشند و مجدداً رضایت درونی و سلامت ذهن خود را به دست بیاورند.

منبع: سحر بهروزیان روانشناس مدافون

اگر می‌خواهید میزان وسواس فکری خود را اندازه گیری کنید در این تست آنلاین و رایگان شرکت کنید: تست آنلاین وسواس فکری

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 270

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *