روش های حل مشکل لجبازی در کودکان

کودکان در سنین مختلف رفتارهای مختلفی دارند و لجبازی کردن نیز یکی از رفتارهایی است که ممکن است کودکان در مراحل رشد خود داشته باشند. لجبازی در کودک کاملا طبیعی است.

هر کودکی تا حدی لجبازی می‌کند، چون این طبیعت آنهاست که اطرافشان را آزمایش کنند و بفهمند که تا کجا می‌توانند پیشروی کنند. با این حال، بچه‌ها حد و مرز خود را نمی شناسند و این وظیفه والدین آنهاست که محدودیت ها را برای آنها مشخص کنند. اصولا لجبازی یک نوع رفتار و واکنش نامطلوب است، نحوه صحیح برخورد با کودکان لجباز نیاز به کسب مهارت و آگاهی در این زمینه دارد. از این رو آشنایی پدر و مادر با راهکارهای مقابله با لجبازی کودکان بسیار حائز اهمیت می‌باشد. در ادامه این مطلب خانم شاهین دخت احمدی روانشناس آنلاین مدافون برخی از راه‌های جلوگیری و مقابله با لجبازی کودکان را برای شما بیان نموده اند. همراه مدافون باشید.

روش های حل مشکل لجبازی در کودکان

علائم لجبازی در کودکان

پیش از هر چیز باید بگوییم که این پروسه لجبازی کودکان از 4 سالگی آغاز می‌گردد و معمولا کوتاه مدت می‌باشد. در این دوران کودک همانند قبل آرامش نداشته و کمی شلوغ تر و پرهیاهوتر از قبل می‌باشد. پرجنب و جوش می‌باشد و حرکات اضافه ای از خود نشان می‌دهد. این کودکان زمانی که با موضوعی مخالف باشند ، مخالفت خود را شدید و با رفتار های ناهنجاری مانند: پرت کردن اشیا، لگد پرت کردن، مشت زدن به اشیا و یا اطرافیان نشان می‌دهد. او با این کار قصد دارد که به اطرافیان خود هشدار دهد و از انجام کاری که به او تحمیل ‌شده‌است، فرار کند. از این رو به رفتارهای ناخوشایند پناه می برد.

در برخی موارد ممکن است که کودک در حین لجبازی، حرف های زشت و رکیک بزند و کلماتی که تا به حال یاد گرفته و از آن ها استفاده نکرده را به زبان بیاورد.

برخی کودکان برای نشان دادن مخالفت و لجبازی خود شروع به صحبت کردن های بی ربط می‌کنند و سعی به ربط دادن موضوعات بی ربط به هم دیگر را دارند.

خنده های نا به جا و قصد مسخره کردن اطرافیان نیز از دیگر علائم موجود در کودکان لجباز می‌باشد. او با اینکار قصد دارد که حرص اطرافیان علی الخصوص کسانیکه با او لجبازی می‌کنند را دربیاورد.

پیشنهاد مطالعه | سوالات رایج درباره لجبازی و بیش فعالی کودکان

لجبازی در کودکان 2

علت لجبازی در کودکان

لجبازی در کودکان علل متفاوتی دارد. برخی از این علل عبارتند از:

  • توجه بیش از اندازه به خواسته های کودک
  •  اختلالات روانی مثل بیش فعالی ‌ADHD
  • کسب استقلال
  • توقعات غیر منطقی والدین از کودکان
  • کنجکاوی
  • خستگی
  • گرسنگی

پیشنهاد مطالعه | درباره بیش فعالی در کودکان بیشتر بدانید.

راه‌های حل مشکل لجبازی در کودکان

چگونگی برخورد با لجبازی کودکان اهمیت زیادی دارد و برای اینکه بتوانید برخورد مناسبی با فرزند لجباز خود داشته باشید باید آگاهی کامل از علت لجبازی فرزند خود داشته باشید و بعد از اینکه دلیل لجبازی کودک خود را متوجه شدید، راهکارهای مناسبی را انتخاب کنید.

برای مثال: پدر و مادر نباید از کودک خود فراتر از توانایی ‌هایش انتظار داشته‌ باشند. زیرا با این کار باعث ایجاد استرس و بروز لجبازی در فرزند خود می ‌شوند و باید طبق توانایی‌های فرزند خود از آن‌ها انتظار داشته باشند. یکی دیگر از روش‌های کاهش لجبازی در کودکان این است که زمانی که کودکتان شروع به لجبازی و نافرمانی کرد، به جای اینکه با او بحث و جدل کنید، بهتر است صبور باشید و بدون حرف زدن او را در آغوش بگیرید. چرا که هیجانات و حال خوب و بد در کودکان به مدت 10 الی 12 دقیقه در خاطر آنها باقی می ماند و به راحتی فراموش می‌کنند. از این رو بهتر است پس از آرام شدن کودک، با او صحبت کرد و کارهای زشتش را به او گوشزد کرد.

والدین دقت نمایند به هیچ عنوان زمانی که کودک شروع به لجبازی نمود، به او بی توجهی نکنند و سعی کنند با محبت فرزند خود را آرام کنند. چرا که بی توجهی موجب تشدید لجبازی در کودک و خودزنی و دیگر زنی توسط کودک می‌شود.

پیشنهاد مطالعه | با راه‌های مختلف تربیت فرزند آشنا شوید

لجبازی در کودکان 3

همچنین بهتر است که والدین به خواسته ‌های آن‌ ها گوش دهند و با آن ‌ها مقابله نکنند. برقراری ارتباط صمیمانه و دوستانه با کودکان، موجب کاهش لجبازی در کودکان می‌شود.

چنانچه با روش های فوق لجبازی کودک کمتر نشد و پرخاشگری او شدید تر از گذشته شد، توصیه می‌شود حتما با یک روان‌شناس متخصص کودکان مشورت کنید .

منبع: شاهین دخت احمدی روانشناس

سوالات روانشناسی کودک

دختری سه ساله دارم که وقتی او را باردار بودم به دلیل بیماری همسرم استرس خیلی زیادی داشتم. حالا نگران هستم که این استرس دوران حاملگی روی او تاثیر گذاشته باشد و باعث لجبازی او شود. لطفا راهنمایی کنید.

بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید بهبود روابط خودتان با دختران است. سعی کنید که محیط خانه امن و راحت باشد، با فرزند خود وقت بگذرانید، با او حرف بزنید و بازی کنید. به کودک خود یاد دهید که احساسات خود را بشناسد و بتواند نام هر یک را بگوید مثلا عصبانیت، خشم، خجالت و ناراحتی. وقتی کودکتان درباره احساسات منفی خودش حرف می زند به او گوش دهید. بیشتر پدر و مادرها تحمل شنیدن غم و غصه فرزندشان را ندارند و فکر می‌کنند بچه‌ها باید دائم لبخند به لب داشته باشند، در حالی که کودکان بسیار بیشتر از بزرگسالان احساسات منفی را تجربه می‌کنند. اگر همچنان درگیر بیماری همسرتان هستید، لازم نیست که کودکتان در جریان جزئیات درمان قرار گیرد. 5 سال اول زندگی کودک تاثیر زیادی در آینده او دارد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 3

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *