پارامترهای مهم در یک ازدواج موفق

اگر می‌خواهید ازدواج موفق یا رابطه زناشویی سالمی داشته باشید و این موضوع برای شما اهمیت دارد، این مقاله مدافون را تا انتها مطالعه نمایید. در واقع رابطه سالم زناشویی پارامترهایی را دارد که در ادامه به معرفی این پارامترها خواهیم پرداخت. این مقاله توسط دکتر زهرا کرمی روانشناس نگارش یافته است.

پارامترهای مهم در یک رابطه زناشویی

جذابیت جسمانی و جنسی

اولین پارامتری که باید در یک رابطه سالم زناشویی وجود داشته باشد، جذابیت جسمانی یا جنسی است. یعنی اینکه فرد از نظر ظاهر، تیپ، فیس و استایل طرف مقابل خود را پذیرفته باشد و به آن علاقه مند باشد. به بیانی دیگر تمامی معیارها و ملاک هایی که برای او حائز اهمیت است در طرف مقابل وجود داشته باشد و از این رو هیجانی برای رفتن به سمت همسر خود و برقراری ارتباط جنسی داشته باشد.

بسیاری می گویند که ظاهر و قیافه خیلی مهم نیست و همین که شخص اخلاق و شخصیت داشته باشد، برای ما کفایت می‌کند. اما این یک اشتباه بزرگ است!!!!

قبل از اینکه ما فرد را بشناسیم و با او رابطه جدی برقرار کنیم، شاید اولین معیار و ملاکی که با آن مواجه می شویم و به قول معروف اولین فیلتری که با آن مواجه می شویم، ظاهر شخص (یعنی تیپ و قیافه و استایل) می‌باشد. از این رو ما باید اولین مرحله را درست انتخاب کنیم تا مشکلی برای رابطه زناشوییمان در آینده به وجود نیاید.

پس دقت نمایید که ما باید به سلیقه و چشم خودمان احترام بگذاریم و شخص مورد پسند خود را انتخاب کنیم. زیرا خیلی از مسائل و مشکلات جنسی در رابطه زناشویی، به دلیل رعایت نکردن این قضیه رخ می‌دهد.

روابط زناشویی سالم

صمیمیت

صمیمیت در روانشناسی به معنای محرمیت است. یعنی اینکه من چقدر بتوانم با طرف مقابل خود راحت باشم و خود عریان و بدون سانسورم را (خود واقعی) بدون ترس از قضاوت شدن و ارزیابی شدن به طرف مقابلم نشان بدهم.

به بیانی دیگر صمیمیت در رابطه زناشویی بدین معناست که من آنقدر با طرف مقابل خود صمیمی باشم و به اصطلاح رفاقت و دوستی ما در سطح بالایی باشد، که من بتوانم حرف هایی را که فقط می‌توانم به خودم بگویم و نمی‌توانم به هیچ کس دیگر حتی پدر، مادر، خواهر و یا برادرم بگویم، به راحتی به او بگویم.

به این کار در روانشناسی Intimacy یا صمیمیت (که نوعی رفاقت و دوستی است) گفته می‌شود. در چنین شرایطی هرچه عمر رابطه بیشتر می‌شود، حتی با توجه به اینکه هیجان اولیه ممکن است به مرور با گذشت سالیان کاهش پیدا بکند، این صمیمت بیشتر می‌شود و هرچه از عمر یک ارتباط زناشویی سالم بیشتر می گذرد، قوام و دوام و صمیمت آن بیشتر می‌شود.

تعهد

تعهد به این معناست که هر رفتاری را من در مقابل همسرم نمی‌توانم انجام بدهم، یواشکی و به دور از چشم او هم انجام ندهم. حال این رفتار می‌تواند لبخند زدن، ارسال یک پیام، یک دیدار و یا حتی می‌تواند روابط نزدیک تر یا رابطه جنسی باشد. پس چقدر وجود تعهد در داشتن یک رابطه سالم زناشویی اهمیت دارد!!!

پس اگر ما این سه پارامتر را کنار هم قرار دهیم، می‌توانیم یک مثلث را تشکیل دهیم و بگوییم برای داشتن یک ازدواج خوب و رابطه زناشویی سالم حتما حتما این سه پارامتر باید وجود داشته باشند. چرا که این سه پارامتر مانع از خیانت های روابط زناشویی یا روابط فرازناشویی می‌شود.

ازدواج از نظر ماهیت با رابطه عاطفی متفاوت است و در واقع ازدواج یک قرارداده دوطرفه است. ما نمی‌توانیم لزوما بگوییم که دو فرد که رابطه عاطفی موفقی دارند، لزوما ازدواج سالم و موفقی هم دارند. چرا که ازدواج جنبه ها و ابعاد مختلفی دارد.

امنیت

در ازدواج سالم همراه سه پارامتر اصلی ، دو پارامتر دیگر نیز وجود دارد که یکی از آن ها امنیت است. ارتباط عاطفی سالم باید احساس امنیت لازم را به دو طرف رابطه بدهد. چرا که هدف از کنار هم بودن، رسیدن به آرامش است. اینکه دو طرف بتوانند به نیازهای هم پاسخ دهند و به یکدیگر آرامش بدهند. اما متاسفانه تنها گزینه ای که در برخی رابطه وجود ندارد، آرامش و امنیت است.

سازش و بخشش

سازش

دو عنصر حیاتی دیگر در رابطه ها، سازش و بخشش است. اینکه ما چقدر توانایی این را داریم که نیازهای شخصی خودمان را به نفع رابطه زناشوییمان فدا کنیم. یعنی من چقدر می‌توانم از نیازهای شخصی خود بگذرم، بخاطر اینکه این رابطه زناشویی برای من ارزشمند است و من به هر قیمتی حتی گذشتن از نیازهای شخصی خود حاضرم رابطه ام را حفظ کنم.

بخشش

به انجام کارهایی برای حفظ رابطه، بدون انتظار جبران از طرف مقابل، بخشش گفته می‌شود. در واقع ‌‌مهم‌ترین عامل موفقیت رابطه، سازش و بخشش می‌باشد. چرا که گذشتن از نیازهای شخصی به من این توانایی را می‌دهد که من رابطه ام را حفظ کنم و برای بهتر شدنش سازش کنم.

*نکته مهم دو طرفه بودن این سازش است.

یعنی هر دو طرف بدون انتظار جبران و فقط برای بهتر شدن رابطه بتوانند از نیازهای خودشان بگذرند.

آموزش مهارت های ارتباطی

اگر قبل از ازدواج هر فرد مهارت های ارتباطی کارآمد و موثر را یاد گرفته باشد، قطعا در ازدواج و رابطه عاطفی خود، به مشکلات کمتری دچار خواهد شد. چرا که عدم آموختن مهارت های ارتباطی، عامل بسیاری از مشکلات است. از این رو دو طرف باید تلاش کنند تا مهارت های ارتباطی لازم را کسب نمایند. زیرا در رابطه عاطفی، رسیدن به یکدیگر کافی نیست، بلکه حفظ کردن رابطه و نگه داشتن آن بسیار مهم تر از بدست آوردن آن است. در واقع وقتی دو نفر باهم ازدواج می‌کنند، یک نوزادی به نام رابطه بین آن ها متولد می‌شود که نیازمند مراقبت است.

آیا عشق و دوست داشتن برای ازدواج کافیست؟

بسیاری افراد تصور می‌کنند که اگر عشق و دوست داشتن قبل از ازدواج وجود داشته باشد، ازدواج یک رابطه موفق خواهد بود.

در اینجا باید گفت که عشق برای شروع رابطه و ازدواج لازم است! یعنی اگر عشق و دوست داشتن نباشد، آن رابطه یک حلقه مفقوده دارد.

اما هرگز کافی نیست!!!

اگر تنها پارامتر ما دوست داشتن باشد و سایر پارامترها وجود نداشه باشد، آن ازدواج دارای ریسک بالایست و امکان موفق نشدنش بسیار بالا می‌باشد.

روابط زناشویی سالم 2

مرزگذاری بین خانواده ها پس از ازدواج چگونه است؟

پس از ازدواج دو نفر باید یک مرز گذاری دقیق بین خود، خانواده جدید (زن و شوهر) و خانواده های قبلی (پدران و مادران) داشته باشند. دختر و پسر باید بدانند که پس از ازدواج خانواده درجه یک همدیگر می‌شوند و پدر و مادر به خانواده درجه دو انتقال میابند.

زوج باید این توانمندی را داشته باشند که یک مرز گذاری دقیق بین خانواده درجه یک و دو داشته باشند و همچنین مانع از مداخلات خانواده ها گردند. مداخلات خانواده های درجه 2 معمولا به نفع فرزندان خود و همراه سو گیری عاطفی نسبت به فرزند خود است. مثلا مادر خانم از خانم حمایت می‌کند و مادر آقا از آقا. این موضوع در برخی مواقع منجر به مسائل و مشکلات می‌گردد که در نهایت می‌تواند منجر به جدایی و طلاق گردد.

پیشنهاد مطالعه | طلاق عاطفی چیست؟

چگونه می‌توان در ازدواج انتخاب درست داشت؟

اگر بر اساس معیار ها و ملاک های ذکر شده، در ابتدا انتخاب درست داشته باشیم، احتمال موفق بودن ازدواج بالا خواهد رفت. به گفته روانشناسان حداقل 6 ماه تا 1 سال زمان لازم است تا طرف مقابل را تا حدی شناخت. از این رو هنگام شناخت طرف مقابل، به نکات زیر دقت نمایید.

  • رفتارهایش
  • تعاملاتش
  • رفتار او با خانواده خود
  • رفتار او با خانواده ما
  • رفتار او با همکارانش
  • رفتار او با دوستانش
  • رفتار او در بیرون
  • تعاملاتش با دیگران
  • طرز صحبت کردن با خانواده خود و ما

ازدواج سالم نیازمند چه ابعادی می‌باشد؟

  • روانی
  • شخصیتی
  • فکری
  • عاطفی
  • مالی
  • جنسی
  • اجتماعی

لازمه یک ازدواج موفق این است که هر دو طرف در تمامی این جنبه ها و همه ی این ابعاد به بلوغ لازم رسیده باشند. یعنی یک رفتار پخته و بالغ را در هر کدام از این جنبه ها کسب کرده باشند.

در مدافون فوری مشاوره پزشکی و روانشناسی بگیر. 6

سن مناسب ازدواج چه زمانی است؟

گفته می‌شود که سن مناسب برای یک ازدواج از 25 سالگی به بعد است. یعنی اگر فردی زیر سن 25 سال باشد، قطعا در خیلی از این جنبه ها به بلوغ لازم نرسیده است.

ازدواج زود هنگام مانند این است که در سن رشد لباسی را بخریم که پس از رسیدن به سن بلوغ دیگر نتوانیم آن لباس را بپوشیم. چرا که انتخاب قبل از 25 سالگی ممکن است انتخاب 5 سال آینده شخص نباشد.

همه ی افراد ویژگی‌های سرشتی ازدواج را ندارند. ما در یک ازدواج سالم باید یک سری ویژگی‌ها مانند: مسئولیت پذیری، تعهد، رشد عاطفی، روانی، شخصیتی و بلوغ لازم را کسب کرده باشیم .

اگر دوست دارید درباره سن مناسب ازدواج بیشتر بدانید مقاله زیر را از دست ندهید: سن مناسب ازدواج

منبع: دکتر زهرا کرمی، روانشناس

مشاوره تلفنی و آنلاین روانشناس

در مدافون در هر ساعتی از شبانه روز می‌توانید از بهترین روانشناس های کشور، مشاوره ازدواج دریافت کنید

مشاوره ازدواج در مدافون

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 2593

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *