سوال و جواب روانشناسی افسردگی

افسردگی نوعی اختلال پیچیده است که اغلب سیستم ‌های بدن از جمله سیستم ایمنی را در برمی‌گیرد. این اختلال خواب را مختل کرده و در برخی موارد اشتها را نیز کم می‌کند. متاسفانه امروزه افسردگی در کشور ما 12.5 درصد شیوع داشته و افراد زیادی را به خود درگیر کرده است. در این مقاله از مدافون به برخی از سوالات شما عزیزان در رابطه با افسردگی پاسخ خواهیم داد. همراه مدافون باشید.

سوالات رایج افسردگی

آیا عصبانیت زود هنگام از علائم افسردگی است؟

در واقع باید گفت افرادی که افسرده هستند، بیشتر از دیگران عصبانیت را تجربه می‌کنند.

اگر نمی دانید که زود از کوره در می روید یا نه، در تست آنلاین و رایگان کنترل خشم شرکت کنید و خود را ارزیابی کنید: برو به تست کنترل خشم

سلام من از صبح تا شب حالم خیلی بد است و مدام احساس پیری و مرگ می کنم. آیا این ها علائم افسردگی است؟ برای درمان باید چکار کنم؟

بیماری افسردگی یا دیپریشن بر طرز فکر، احساس و رفتار شما تاثیر می‌گذارد. افسردگی می ‌تواند، باعث ابتلا به انواع بیماری ‌های جسمی و روانی شود. افراد افسرده ممکن‌ است در انجام وظایف روزانه ناتوان بوده و حتی احساس کنند، زندگی ارزش زندگی کردن ندارد.
سه روش که در درمان افسردگی استفاده می‌شوند عبارتند از: درمان رفتار شناختی، درمان میان فردی و درمان روان پویشی. در بیشتر اوقات از یک رویکرد ترکیبی استفاده می ‌شود.

افسردگی 1

افسردگی چه علائمی دارد؟

علائم و نشانه‌های افسردگی از شخصی به شخص دیگر متفاوت است، ولی برخی علائم و نشانه‌های افسردگی وجود دارند که بین تمام افراد مشترک هستند. این علائم عبارتند از:

  • احساس درماندگی و نا امیدی
  • عدم علاقه به انجام فعالیت‌ های روزانه
  • تغییرات اشتها و وزن: ممکن است به‌طور قابل توجهی کاهش یا افزایش وزن داشته باشید.
  • تغییرات خواب: مخصوصا در ساعت های اولیه بامداد
  • خشم و تحریک‌پذیری
  • احساس آشفتگی
  • بی ‌قراری
  • سطح تحمل شما پائین می‌آید و هر چیز و هر کسی شما را عصبانی می‌کنند.
  • فقدان انرژی
  • احساس از خودبیزاری
  • احساس ضعیف بودن
  • احساس گناه: خودتان را به خاطر اشتباه‌ ها و خطا ها به شدت سرزنش می‌کنید.
  • عدم مسئولیت پذیری
  • مشکلات عدم تمرکز

افسردگی چه درجه بندی هایی دارد؟

افسردگی به دو درجه خفیف و متوسط تقسیم می‌شود. در اصطلاح پزشکی به این درجه بندی تک قطبی و دوقطبی گفته می‌شود.

سلام من 29 سال دارم و حدود 5 سال است که می دانم افسردگی دارم. باید چه کار کنم؟

شما باید جلسات مشاوره خود را ادامه دهید و در طی آن رفتاردرمانی شوید و در صورت تشخیص نوع افسردگی و شدت آن دارو درمانی را آغاز کنید.

سلام پسر من وقتی 15 سال داشت، تلفن همراهش را دزدیدند و بعد از آن دچار عوارض شدید افسردگی شد. الان 3 سال و نیم آن حادثه می گذرد و پسرم کمی بهتر ‌شده‌است. اما هنوز شاد نیست. برای درمان چیکار کنم؟

در ابتدا فرزند شما باید حتما با یک مشاوره کودک و نوجوان صحبت کند. شما نیز سعی کنید او را در کلاس های ورزشی ثبت نام کنید تا انرژی وی بالا رود و از لحاظ روحی به سطح تعادل برسد.

سلام من مدتی است نمی‌توانم در جمع حضور پیدا کنم و از موقعیت های بسیار خوب اجتماعی گریزانم. متاسفانه شغل بنده نیز به گونه ای است که چاره ای جز ارتباط با دیگران ندارم و این مسئله من را بسیار زیاد آزار می‌دهد. به نظر شما چه کاری باید انجام بدم؟

علائم ذکر شده از نشانه‌های واضح جمع هراسی می‌باشد. اختلال اضطراب اجتماعی مساله ای است که با کمک جلسات مشاوره قابل حس است و مساله حادی نیست. در صورت امکان می‌توانید موقتاً شغل خود را متوقف کرده یا عوض کنید و برای درمان این مشکل در جلسات مشاوره رواشناسی آنلاین مدافون شرکت کنید.

شما می‌توانید در اپلیکیشن مدافون با روانشناس آنلاین به صورت متنی و یا تلفنی مشاوره روانشناسی داشته باشید.

تفاوت میان اندوه و افسردگی چیست؟

حسرت و اندوه، از احساست انسانی است که در نتیجه از دست دادن چیزی یا کسی بروز می‌کند. نشانه‌های اندوه با افسردگی همپوشانی دارد اما هر اندوهی به معنای افسردگی نیست. بسیاری از افراد در اثر فوت یک فرد نزدیک، از دست دادن یک رابطه عاطفی و …احساساتی شبیه به افسردگی را تجربه می‌کنند. هر چند علائم افسردگی با اندوه شبیه به هم می‌باشد اما معمولاً اندوه زودگذرتر، دارای دلیل مشخص، و با شدت کمتری رخ می‌دهد. معمولاً علائم اندوه پس از شش ماه خود به خود کاهش پیدا می‌کند اما در صورتی که نشانه‌های افسردگی کاهش پیدا نکرد، مراجعه به روانشناس آنلاین یا روانپزشک آنلاین ضرروری است.

سلام من مدام فکر های منفی می کنم و عزیزانم را در ذهنم می کشم و برایشان گریه و عزاداری می کنم. برای درمان باید چکار کنم؟

شما باید حتما در جلسات مشاوره فردی شرکت کنید و از خدمات آن برای درمانتان استفاده کنید. به توصیه من در ابتدا باید افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید و قابلیت های خود را در زمینه های هنری افزایش دهید. همچنین شرکت در کلاس های افزایش تمرکز و مدیتیشن کمک شایانی به شما خواهد کرد.

سلام من هیچ انگیزه ای برای ادامه زندگی ندارم و هر صبح که بیدار می‌شوم و شلوغ کردن کودکانم را می بینم، احساس ناخوشایندی دارم و اصلا حال خوب ندارم. باید چکار کنم؟

شما دچار افسردگی شده اید و برای درمان آن باید چندین جلسه مشاوره دریافت کنید تا رفتاردرمانی و روان درمانی برای شما انجام شود. دقت کنید که باید خود را در جمع قرار دهید، روابط اجتماعی خود را بالا ببرید و روی اعتماد به نفستان کار کنید. این باور را داشته باشید که توانمند هستید و می‌توانید در زندگی به اهداف والا برسید.

خانم 26 ساله ای هستم که داروی ضدافسردگی استفاده می کنم. آیا می‌توانم باردار شوم؟

بله داروهای ضدافسردگی وجود دارند که برای بارداری کاملا بی خطر هستند. حتی اگر افسردگی شدید باشد، از بعضی روش ها مانند الکتروشوک که کاملا بی ضرر است نیز می‌توان در دوران حاملگی استفاده کرد.

سلام من یک مشکلی دارم که هر وقت وارد جمعی می شم، صورت و گردنم سرخ می‌شود. همین موضوع من رو از رفتن به جمع ها منع می‌کند و احساس افسردگی دارم. باید چه کار کنم؟

شما دچار اعتماد به نفس پایین و اضطراب هستید. برای درمان باید مشاوره روانشناسی انجام دهید و مهارت های خودشناسی و مهارت جرات مندی را درخود تقویت کنید.
با موقعیت های شلوغ رو در رو شوید تا اضطراب شما کاسته شود و هر روز بر روی توانایی های خود کار کنید و افکار مثبتی درمورد خودتان و دیگران داشته باشید. همچنین علائم اضطرابتان را بشناسید و مانع بروز آنها شوید. به نظر من درمان شناختی رفتاری باید طی چندین جلسه بر روی شما انجام شود.

چرا داروهای ضد افسردگی سریع پاسخ درمانی نمی‌دهند؟

به دلیل زمان بر بودن ساخت فاکتور های نوروتروفیک مغزی، پاسخ حداکثری به داروهای ضد افسردگی، معمولا یک تا دو ماه پس از آغاز دارودرمانی ظاهر می‌شود.

چه داروهای ضد افسردگی برای درمان استرس پس از سانحه( PTSD) تجویز می‌شوند؟

داروهای ضد افسردگی زیر برای درمان استرس پس از سانحه در خط مقدم قرار دارند:
Paroxetine
Fluvoxamine
Sertraline

چه مواردی موجب افسردگی یا عود افسردگی می‌شوند؟

اتفاقات ناگوار زندگی، ‌‌شکست‌ها، طلاق، و از دست دادن شغل موجب تشدید یا عود افسردگی می‌شوند.

داروی ضد افسردگی Doxepinبرای درمان چه موارد دیگری کاربرد دارد؟

امروزه از این دارو به عنوان داروی خواب آور و ضد خارش پوست نیز بکار گرفته می‌شود. اما باید عارضه افت فشارخون وضعیتی آن را در سالمندان مد نظر داشت.

آیا برای درمان افسردگی حتماً باید دارو مصرف کرد؟

این موضوع به شدت افسردگی و علل پیدایش آن بستگی دارد. در بسیاری از مواقع افسردگی نیازی به مصرف دارو ندارد. اما اگر تشخیص افسردگی اساسی داشته باشید و یا افکار خودکشی وجود داشته باشد، مصرف دارو ضرورت پیدا می‌کند. در نهایت مصرف و یا عدم مصرف دارو به تشخیص روانشناس و یا روانپزشک شما بستگی دارد. سعی کنید به نظر متخصص خود اطمینان کید و نگرانی های خود را در این مورد با او در جریان قرار دهید.

کودک 8 ساله ای دارم که وضعیت تحصیلی خوبی دارد اما علاقه ای به بازی و هم صحبتی با دیگر کودکان ندارد، آیا مبتلا به افسردگی است؟

. اگر کودک مبتلا به افسردگی باشد باید علائم افسردگی را در وی ببینیم. البته در کودکان افسردگی تا حدی متفاوت است اگر کودک شما از سن پایین تر، درونگرا و یا حتی فقط گوشه گیر است و سایر علائم مثل عصبانیت و تحریک‌پذیری، بی علاقگی حتی به بازی های انفرادی را ندارد بیشتر احتمال دارد که کودک شما درونگرا یا خجالتی باشد تا افسرده. چرا که اگر مهارتهای شخصی خوبی دارد و به صورت انفرادی بازی می‌کند، بیشتر می‌تواند خجالتی بودن باشد.

مشاوره تلفنی و آنلاین روانشناس

در اپلیکیشن مدافون به صورت شبانه روزی با روانشناس مشاوره آنلاین و تلفنی داشته باشید

آشنایی با روانشناسان مدافون

افسردگی چند نوع است؟

بستگی دارد که افسردگی را بر چه اساسی دسته بندی کنیم. اما به‌طور کلی دسته بندی افسردگی شامل موارد زیر است:

  • افسردگی اساسی یا افسردگی یک قطبی Major Depression
  • اختلال دوقطبی Bipolar Disorder
  • اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی یا کج خلقی Dysthymia
  • خلق ادواری یا سیکلوتایمی Cyclothymia
  • افسردگی فصلی یا افسردگی زمستانی یا اختلال عاطفی فصلی Seasonal affective disorder
  • افسردگی پس از زایمان یا Postpartum Depression

پیشنهاد مطالعه | با انواع روانشناس آشنا شوید.

منبع: الهه امیری، روانشناس مدافون

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 4

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *